7. januar 2016.7. jan 2016.
MEDICINAR POČINjE PROLEĆNU POLUSEZONU

Za mirno proleĆe

Utakmicama desetog kola Super lige Srbije, ovog vikenda se nastavlja prvenstvo u najvišem rangu za rukometašice. U prvoj zvaničnoj utakmici u 2016. godini, u subotu, šabački „Medicinar“očekuje gostovanje aktuelnog šampiona Srbije, Radničkog iz Kragujevca.
Bilo je nastupa u prvom delu sezone posle kojih su svi u klubu nezadovoljno odmahivali glavom, bilo je onih u kojima su sebe Šapčanke iznenadile, a publiku oduševile, ali kada se pravi generalna ocena polusezone, ona je svakako pozitivna. Devet bodova (četiri pobede, jedan remi i četiri poraza) pozicionirali su „Medicinar“ na sredinu tabele, dovoljno daleko od grupe ugroženih ekipa, dovoljno blizu plej of pozicije, da se nastavak prvenstva iščekuje bez straha, sa pozitivnim uzbuđenjem.
- Ekipa se formirala „u hodu“. Pojačanja koja smo doveli početkom lige, značajno su pojačala konkurenciju i ojačala tim, te svakako „Medicinar“ s’ početka i kraja polusezone nisu ekipe jednakog kvaliteta. Pobeda u Kučevu, u Kupu, značajna je i za prvenstvo baš zbog toga što smo pokazali koliko možemo protiv ekipe koja nam je u ligi nanela težak poraz na istom mestu – ističe trener Tatjana Penev.
Od ove sezone, poput muške Super lige, i liga najboljih rukometašica Srbije, ima doigravanje za titulu, odnosno opstanak. Prve četiri ekipe izboriće plasman u plej of, dok će preostalih šest igrati ligu za opstanak. Sredina tabele i „mirna“ sezona proklamovane su kao ambicija Medicinara ove sezone. „Zlatna sredina“ je odličan opis za poziciju Šapčanki na polusezoni, ali i četvrto mesto samo je bod daleko.
- Ne treba biti ni preskroman, ali ni preambiciozan jer svaka od tih solucija može stvoriti više štete nego koristi. Mi smo realni i tako smo i planirali tokom leta. Utakmice protiv Izvora gde smo zaslužili oba boda, Sloge, Inđije, pokazale su da mi možemo da se nosimo sa svima. U skladu sa tim, čekamo priliku da dođemo među najbolje ekipe, a ukoliko se ona ukaže, nećemo je propustiti – dodaje Penev.
Nastupi u Kupu centralne Srbije, šabačkim rukometašicama skratile su odmor, ali konačno slavlje u Kučevu daje razloga za optimizam pred nastavak lige.
Prvi rival je šampion, „Radnički“, u subotu od 18 sati u sali Gimnazije. Svakako će Šumadijke i u Šapcu imati ulogu favorita,.
- Kragujevčanke su se pojačale, žele duplu krunu. U ovakvim mečevima nema posebnog „recepta“ za uspeh. Motiva ne sme da nedostaje, želje za dokazivanjem takođe. Na parketu moramo pružiti maksimum, igrati borbeno. Ukoliko to ostvarimo, bez obzira na rezultat, bićemo zadoovljni – dodaje trener Medicinara.
Tokom prelaznog roka, dogodila se samo jedna promena u klubu. Ekipu je, zbog porodičnih problema, napustila Jelena Zečević.
Raspored u drugom delu sezone samo ide u prilog činjenici da, osim u slučaju nekih velikih problema i padova u formi, Šapčanke ne bi smele uopšte da misle o opstanku. Gostuju slabašnoj Kikindi, a sve ostale ekipe koje su trenutno ispod njih, dolaze u Šabac. S’ druge strane, „Radnički“ u subotu i „Naisa“ u 15. kolu, jedina su gostovanja ekipa iz vrha u Šapcu. Raspored približno iste težine imaju i „Železničar“, odnosno „Sloga“, rivali Šapčanki u borbi za plej of. Ekipa iz Inđije jeste u blagoj prednosti, s’ obzirom da obe ekipe dočekuje na domaćem parketu. Ipak, „Železničar“ je u prvom delu sezone imao bolji učinak u gostima nego kod kuće, „Sloga“ je bila bolja u Petrovcu nego van svoje dvorane, ali su rivali bili sa samog dna, te Šapčanke nisu bez šanse ni u Inđiji, niti u Petrovcu. Bodovi osvojeni protiv rivala u doigravanju, prenose i u plej of i plej aut.
D. Blagojević

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa