Инфо

7. јануар 2016.7. јан 2016.
МЕДИЦИНАР ПОЧИЊЕ ПРОЛЕЋНУ ПОЛУСЕЗОНУ

За мирно пролеЋе

Утакмицама десетог кола Супер лиге Србије, овог викенда се наставља првенство у највишем рангу за рукометашице. У првој званичној утакмици у 2016. години, у суботу, шабачки „Медицинар“очекује гостовање актуелног шампиона Србије, Радничког из Крагујевца.
Било је наступа у првом делу сезоне после којих су сви у клубу незадовољно одмахивали главом, било је оних у којима су себе Шапчанке изненадиле, а публику одушевиле, али када се прави генерална оцена полусезоне, она је свакако позитивна. Девет бодова (четири победе, један реми и четири пораза) позиционирали су „Медицинар“ на средину табеле, довољно далеко од групе угрожених екипа, довољно близу плеј оф позиције, да се наставак првенства ишчекује без страха, са позитивним узбуђењем.
- Екипа се формирала „у ходу“. Појачања која смо довели почетком лиге, значајно су појачала конкуренцију и ојачала тим, те свакако „Медицинар“ с’ почетка и краја полусезоне нису екипе једнаког квалитета. Победа у Кучеву, у Купу, значајна је и за првенство баш због тога што смо показали колико можемо против екипе која нам је у лиги нанела тежак пораз на истом месту – истиче тренер Татјана Пенев.
Од ове сезоне, попут мушке Супер лиге, и лига најбољих рукометашица Србије, има доигравање за титулу, односно опстанак. Прве четири екипе избориће пласман у плеј оф, док ће преосталих шест играти лигу за опстанак. Средина табеле и „мирна“ сезона прокламоване су као амбиција Медицинара ове сезоне. „Златна средина“ је одличан опис за позицију Шапчанки на полусезони, али и четврто место само је бод далеко.
- Не треба бити ни прескроман, али ни преамбициозан јер свака од тих солуција може створити више штете него користи. Ми смо реални и тако смо и планирали током лета. Утакмице против Извора где смо заслужили оба бода, Слоге, Инђије, показале су да ми можемо да се носимо са свима. У складу са тим, чекамо прилику да дођемо међу најбоље екипе, а уколико се она укаже, нећемо је пропустити – додаје Пенев.
Наступи у Купу централне Србије, шабачким рукометашицама скратиле су одмор, али коначно славље у Кучеву даје разлога за оптимизам пред наставак лиге.
Први ривал је шампион, „Раднички“, у суботу од 18 сати у сали Гимназије. Свакако ће Шумадијке и у Шапцу имати улогу фаворита,.
- Крагујевчанке су се појачале, желе дуплу круну. У оваквим мечевима нема посебног „рецепта“ за успех. Мотива не сме да недостаје, жеље за доказивањем такође. На паркету морамо пружити максимум, играти борбено. Уколико то остваримо, без обзира на резултат, бићемо задоовљни – додаје тренер Медицинара.
Током прелазног рока, догодила се само једна промена у клубу. Екипу је, због породичних проблема, напустила Јелена Зечевић.
Распоред у другом делу сезоне само иде у прилог чињеници да, осим у случају неких великих проблема и падова у форми, Шапчанке не би смеле уопште да мисле о опстанку. Гостују слабашној Кикинди, а све остале екипе које су тренутно испод њих, долазе у Шабац. С’ друге стране, „Раднички“ у суботу и „Наиса“ у 15. колу, једина су гостовања екипа из врха у Шапцу. Распоред приближно исте тежине имају и „Железничар“, односно „Слога“, ривали Шапчанки у борби за плеј оф. Екипа из Инђије јесте у благој предности, с’ обзиром да обе екипе дочекује на домаћем паркету. Ипак, „Железничар“ је у првом делу сезоне имао бољи учинак у гостима него код куће, „Слога“ је била боља у Петровцу него ван своје дворане, али су ривали били са самог дна, те Шапчанке нису без шансе ни у Инђији, нити у Петровцу. Бодови освојени против ривала у доигравању, преносе и у плеј оф и плеј аут.
Д. Благојевић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa