Info

14. januar 2016.14. jan 2016.
KK „DžOKEJ KLUB“ TRADICIONALNO PRIREDIO „KONjIČKO VEČE“

za pamĆenje

Najuspešniji predstavnici konjičkog sporta Šapca i okoline, vrlo uspešnu 2015. godinu, obeležili su tradicionalnim susretom, početkom nove 2016. godnine. Analizu svih uspeha tokom jedne od najuspešnijih sezona u istoriji Šabačkog hipodroma, Konjički klub „Džokej klub“ Šabac dao je kroz dodelu plaketa najsupešnijim u osam kategorija.
Titulu najboljeg trenera poneo je Bojan Šendeković, trener koji je prošle godine dosanjao svoj veliki san, osvojio je Srpski derbi.
- Ogroman uspeh za mene, ali i veliki rezultat za naš klub, naš grad, ovaj kraj gde se konjčki sport voli i ceni. Drago mi je što sam se, prošle sezone okušao i na inostranim hipodromima, ali ne samo okušao već smo ostvarili i dobre rezultate. U ovoj godini želim da se oprobamo van granica Srbije, da vidimo gde smo u odnosu na Evropu. Naravno, nećemo zanemariti ni sezonu u Srbiji – ističe Šendeković.
Kod njega, u treningu bilo je grlo El Dorado, dobitnik priznanja za najbolje grlo Srbije, vlasnika Aleksandra Despotovića. Porodica Despotović je u svet konjičkog sporta ušla, kako vlasnik kaže, slučajno, a rezultati su odmah stigli.
- Konjički sport je moja razonoda, hobi, te je i kupovina grla bila čista želja da se uđe u taj svet. Brzo smo se dogovorili sa Bojanom, koji je od starta tvrdio da „El Dorado“ ima ogroman potencijal i kvalitet koji treba iskoristiti. Na sve njegove zahteve, grlo je odgovorilo na najbolji način. Rezultati i nagrade su produkt dobrog rada – smatra Despotović.
Najbolji džokej bio je Aleksandar Šašić, najuspešniji vlasnik Scuderia Ivo Džima, dok je najbolje grlo na Šabačkom hiporomu i najbolje grlo od tri godine Mr Bas. Titulu najbolje dvogotke zaslužila je Kalina lejdi, a najkvalitetniji „veteran“ 2015. godine bio Il de Frans.
Vreme slavlja se završilo, a počeo period intenzivnih završnih pripema za novu sezonu.
- Najbolji džokej, trener i najbolje grlo Srbije su na našem hipodromu, ali bih ja istakao i naš doprinos u oživljavanju hipodroma u Zobnatici i Sremskoj Mitrovici. To je važno za naš sport u celini. Mislima smo već u novoj sezoni. U Srbiji je tokom tekuće godine predviđeno 36 trkačkih dana, a Šabački hipodrom će upriličiti 11 sastanaka najboljih galopera. Uzbuđenja, već tradicionalno, startuju u aprilu, a prvi trkački dan zakazan je za 3. april – najavljuje predsednik kluba, Aleksandar Dragojević.
U restoranu FK „Mačva“ priznanja je dodelilo i rukovodstvo Konjičkog kluba „Mačvanin“ iz Bogatića.
D. Blagojević

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa