14. januar 2016.14. jan 2016.
Krajem januara

POČINjE ISPLATA SUBVENCIJA

Krajem januara počinje isplata subvencija za biljnu proizvodnju, regresa za gorivo i mineralno đubrivo. Isplata će se nastaviti krajem februara i marta meseca. Redosled isplate zavisiće od datuma podnošenja prijave i vršiće se u svim gradovima Republike Srbije
Isplata osnovnih subvencija za biljnu proizvodnju, osiguranje, regresa za gorivo i za mineralno đubrivo i ostalih neisplaćenih subvencija, počeće krajem januara, kada će biti isplaćen jedan deo korisnika. Ostali korisnici će biti isplaćeni krajem februara i marta meseca.
Isplata subvencija će se vršiti u celosti korisnicima po redosledu predaje dokumentacije u svim gradovima Republike Srbije. Jedan deo zaostalih subvencija je pretvoren u javni dug. Korisnici će subvencije dobiti u celosti, odnosno one se neće deliti na tri dela.
Korisnici ostalih vrsta subvencija, čija potraživanja nisu prebačena na javni dug, a koji ostvaruju pravo na podsticaje, biće isplaćeni na isti način kao i do sada, ali nakon usvajanja Uredbe o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Ovom Uredbom propisuje se za obim sredstava za 2016., vrste i maksimalni iznosi po vrsti podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, a što je u skladu sa Zakonom o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju i Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2016. godinu. Izrada ove uredbe je u toku.
Podsetimo, regres za đubrivo iznosi 10 din/kg kupljenog mineralnog đubriva i isplaćuje se najviše u iznosu od 3.000 din/ha. Gorivo se regresira u iznosu od 50 din/l kupljenog goriva, takođe u maksimalnom iznosu od 3.000 din/ha.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa