Инфо

14. јануар 2016.14. јан 2016.
Крајем јануара

ПОЧИЊЕ ИСПЛАТА СУБВЕНЦИЈА

Крајем јануара почиње исплата субвенција за биљну производњу, регреса за гориво и минерално ђубриво. Исплата ће се наставити крајем фебруара и марта месеца. Редослед исплате зависиће од датума подношења пријаве и вршиће се у свим градовима Републике Србије
Исплата основних субвенција за биљну производњу, осигурање, регреса за гориво и за минерално ђубриво и осталих неисплаћених субвенција, почеће крајем јануара, када ће бити исплаћен један део корисника. Остали корисници ће бити исплаћени крајем фебруара и марта месеца.
Исплата субвенција ће се вршити у целости корисницима по редоследу предаје документације у свим градовима Републике Србије. Један део заосталих субвенција је претворен у јавни дуг. Корисници ће субвенције добити у целости, односно оне се неће делити на три дела.
Корисници осталих врста субвенција, чија потраживања нису пребачена на јавни дуг, а који остварују право на подстицаје, биће исплаћени на исти начин као и до сада, али након усвајања Уредбе о расподели подстицаја у пољопривреди и руралном развоју. Овом Уредбом прописује се за обим средстава за 2016., врсте и максимални износи по врсти подстицаја у пољопривреди и руралном развоју, а што је у складу са Законом о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју и Законом о буџету Републике Србије за 2016. годину. Израда ове уредбе је у току.
Подсетимо, регрес за ђубриво износи 10 дин/кг купљеног минералног ђубрива и исплаћује се највише у износу од 3.000 дин/ха. Гориво се регресира у износу од 50 дин/л купљеног горива, такође у максималном износу од 3.000 дин/ха.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa