28. januar 2016.28. jan 2016.
JOŠ JEDAN POZDRAV IZ PLAVIH DUBINA

RONjENjE U HURGADI

U novogodišnjem broju “Glasa Podrinja“ objavili smo priču sa našom sugrađankom Ivanom Stanišić, vlasnicom i direktorkom agencije Tropicana Tours o ronjenju. U međuvremenu, Ivana je ponovo boravila u Egiptu, i poželela da svoje impresije i predivne fotografije podeli sa čitaocima “Glasa“
Hurgada, grad po mnogo čemu sličan ostalim iz tog dela sveta, a opet, specifičan i različit po istoriji i kulturi življenja, pristupačan, sve u svemu bio je još jedna turistička destinacija, sve dok nisam zavirila ispod površine mora. E, tu prestaje turizam, a počinje čarolija.
Za moj beg od hladne zime, dovoljna preporuka je bila fantastična klima u Egiptu. Činjenica da se može ukrasti malo leta našem narodu je još uvek nedovoljno pojmljiva. Tek poslednjih nekoliko godina Hurgada zauzima značajno mesto među turističkim destinacijama interesantnim za posetu tokom cele godine. Tome uveliko doprinose veoma povoljne cene aranžmana, redovni letovi, raznovrstan sadržaj za sve starosne grupe, ljubazni domaćini i naravno, ono zbog čega polako postaje moj drugi dom ““ neverovatno Crveno more.
U Hurgadi postoje brojni lokalni ronilački centri, a moja preporuka je svakako Nenj son Bijou diving center, koji postoji preko 25 godina i poseduje sve potrebne licence za rad. Njegov vlasnik, iskusni ronilac i instruktor Ahmed Bijou, kao i cela njegova porodica koja će se potruditi da izađe u susret svim vašim željama. Za one koji se tek upoznaju sa podvodnim svetom će, na primer organizovati popularni snorkeling-razgledanje podmorja sa površine vode, a zatim i introduction zaron, do dubine od 5 metara. Za one avanturističkog i istraživačkog duha, pored brojnih koralnih grebena, u samoj luci Hurgada i njenoj neposrednoj blizini, nalaze se olupine potopljenih brodova kao spomenici prošlosti, ali i veliki podvodni koralni zidovi za dubinske zarone ““ navodi Ivana Stanišić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa