Инфо

28. јануар 2016.28. јан 2016.
ЈОШ ЈЕДАН ПОЗДРАВ ИЗ ПЛАВИХ ДУБИНА

РОЊЕЊЕ У ХУРГАДИ

У новогодишњем броју “Гласа Подриња“ објавили смо причу са нашом суграђанком Иваном Станишић, власницом и директорком агенције Тропицана Тоурс о роњењу. У међувремену, Ивана је поново боравила у Египту, и пожелела да своје импресије и предивне фотографије подели са читаоцима “Гласа“
Хургада, град по много чему сличан осталим из тог дела света, а опет, специфичан и различит по историји и култури живљења, приступачан, све у свему био је још једна туристичка дестинација, све док нисам завирила испод површине мора. Е, ту престаје туризам, а почиње чаролија.
За мој бег од хладне зиме, довољна препорука је била фантастична клима у Египту. Чињеница да се може украсти мало лета нашем народу је још увек недовољно појмљива. Тек последњих неколико година Хургада заузима значајно место међу туристичким дестинацијама интересантним за посету током целе године. Томе увелико доприносе веома повољне цене аранжмана, редовни летови, разноврстан садржај за све старосне групе, љубазни домаћини и наравно, оно због чега полако постаје мој други дом ““ невероватно Црвено море.
У Хургади постоје бројни локални ронилачки центри, а моја препорука је свакако Нењ сон Бијоу дивинг центер, који постоји преко 25 година и поседује све потребне лиценце за рад. Његов власник, искусни ронилац и инструктор Ахмед Бијоу, као и цела његова породица која ће се потрудити да изађе у сусрет свим вашим жељама. За оне који се тек упознају са подводним светом ће, на пример организовати популарни сноркелинг-разгледање подморја са површине воде, а затим и интродуцтион зарон, до дубине од 5 метара. За оне авантуристичког и истраживачког духа, поред бројних коралних гребена, у самој луци Хургада и њеној непосредној близини, налазе се олупине потопљених бродова као споменици прошлости, али и велики подводни корални зидови за дубинске зароне ““ наводи Ивана Станишић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa