4. februar 2016.4. feb 2016.
ZIMSKI RASPUST U ZNAKU OBRAZOVNIH KAMPOVA

ZA SVAKOGA PONEŠTO

Početkom sedmice šabački osnovci imali priliku da učestvuju u radu naučnog kampa „Želim da znam više“ OŠ „Laza K. Lazarević“, Filološkog kampa OŠ „Janko Veselinović“, ali i da uživaju u stranim filmovima u okviru Zimskog bioskopa OŠ „Nata Jeličić“. Od 4. do 7. februara u OŠ „Vuk Karadžić“ realizovan Stonoteniserski kamp
Iako je raspust šabački osnovci su se rado odazvali različitim obrazovnim kampovima. Ljubitelji stonog tenisa, početnici i oni koji su do sada imali rezultate na takmičenjima, imali su priliku da nauče osnovne stvari o ovom sportu, elementima igre, ali isto tako da usavrše svoju tehniku zahvaljujući instrukcijama nastavnika Jovana Delića u OŠ „Vuk Karadžić“ koja je bila domaćin Stonoteniskog kampa od 4. do 7. februara.
U ponedeljak 8. februara u OŠ „Laza K. Lazarević“ otvoren je Zimski kamp prirodnih i društvenih nauka „Želim da znam više“ na kome je pored zaposlenih dobrodošlicu i uspešan rad poželeo i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. Učenici od petog do sedmog razreda imali su priliku da poboljšaju stara i usvoje nova znanja iz geografije, biologije, istorije i pravopisa srpskog jezika.
- Ovo je prva godina kampa tako da je i odziv solidan, a i mi smo zadovoljni sa prijavljenih sto šezdeset petoro dece. Predvideli smo da imamo četiri predavanja i to najpre biologija i geografija, zatim pravopis srpskog jezika i istorija na kraju. To je pet raznovrsnih dana. Tokom prva dva dana predviđena su predavanja, treći je kreativan dan, a zatim takmičenje. Na kraju smo zamislili orijentiring da deca po gradu rešavaju neke zadatke i iz toga da bude takođe takmičenje ““ rekla je prof. geografije Nataša Popović prilikom otvaranja kampa.
Istog dana, samo sat vremena kasnije, svoja vrata otvorila je i OŠ „Janko Veselinović“. Oko četristo učenika od petog do osmog razreda imalo je priliku da usavrši i stekne nova znanja iz srpskog, engleskog i izbornih jezika - nemačkog i francuskog.
- Ovo je već druga godina kako se održava Filološki kamp. Prošle godine bilo je izuzetno lepo pa je logično bilo da se i ove godine ponovi. Uglavnom na ovom zimskom kampu radimo sa učenicima zadatke koji će im biti na predstojećem opštinskom takmičenju i iz gramatike i iz književnosti. Učenici, kojih ima iz svih škola, izmešani su po grupicama. Izuzetno nam je drago što su došli učenici iz svih šabačkih škola ““ naglasila je prof. srpskog jezika Svetlana Tošić iz OŠ „Jevrem Obrenović“, jedan od gostujućih predavača.
Kamp, koji je kao i prethodna dva održan zahvaljujući podršci Gradske uprave grada Šapca, svoja vrata zatvoriće u toku sutrašnjeg dana.
Na drugom kraju grada, u OŠ „Nata Jeličić“ zanesenjacima u strane jezike, i to ruski, španski i engleski, na nesvakidašnji način tokom trodnevnog druženja, od 8. do 10. februara, kroz projekcije filmova na spomenutim jezicima ponuđeno je više od dobre zabave. Dosta toga se moglo naučiti, saznati, ali i obnoviti gradivo.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa