4. februar 2016.4. feb 2016.
AKTIVNOSTI DRUŠTVA PČELARA „ŠABAC“

ODRŽAN NOVI SKUP ČLANOVA DRUŠTVA

Krajem januara u velikoj sali Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Šapcu, održan je zajednički skup članova Društva i polaznika pčelarske škole koju je ono, pod pokroviteljstvom Grada pokrenulo sedmog novembra.
Uvodno izlaganje podneo je predsednik Društva Milan Gligorić istakavši da je i ovaj skup, četvrti po redu od oktobra 2015., deo šestomesečnog zimskog obrazovnog programa sa planiranih 15 stručnih predavanja, koji će Društvo realizovati. Predsednik je izneo da je Društvo u 2015. godini znatno unapredio svoj rad: povećalo broj članova, sa 208 iz 2014. na 257, broj košnica na oko 10.000, količinu proizvedenog meda na preko 250 tona i organizovalo pčelarsku školu sa 150 polaznika.
Predsednik se zahvalio “Vukovoj“ školi, koja decenijama omogućava Društvu da koristi njene prostorije a njenom direktoru Dragoslavu Pavloviću uručio priznanje, povelju Saveza pčelarskih organizacija Srbije za doprinos Škole unapređenju pčelarstva.
Posebnu zahvalnost predsednik je izrazio lokalnoj samoupravi, naročito gradonačelniku Nebojši Zelenoviću bez čije podrške i pomoći neke aktivnosti Društva ne bi realizovalo.
Zatim se prisutnima obratio gradonačelnik Zelenović istakavši da je impresioniran brojem učesnika Skupa kao i rezultatima koje je ostvarilo Društvo i poželeo da pčelara bude još više, sa većim brojem košnica i još više meda. Izneo je kao i na dva prethodna skupa, Društva i Asocijacije pčelara Mačvanskog i Kolubarskog okruga kojima je prisustvovao, da je Grad odlučan u nameri da i dalje podstiče i pomaže pčelarsku proizvodnju i plasman meda. Pozvao je pčelare i polaznike pčelarske škole da registruju pčelarska domaćinstva i prošire proizvodnju koristeći povoljne kredite sa grejs periodom, čiju kamatu neće plaćati oni već Grad.
Skup je nastavljen sa dva predavanja iz oblasti apiterapije koja su održali stručnjaci Udruženja za apiterapiju „Api-Beo“ iz Beograda: mr Merica Milavić Vujković dr med. sa VMA i Avram Cvetinović.
R. Pejanović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa