4. februar 2016.4. feb 2016.
OPŠTINA VLADIMIRCI: PU “SUNCOKRETI“

NOLE DECI JALOVIKA

PU „Suncokreti“ Vladimirci će od ovog proleća proširiti svoj namenski prostor za još jedan objekat. Zahvaljujući „Fondaciji Novak Đoković“ u selu Jalovik izgrađen je vrtić „Loptica“.
Fondacija Novak Đoković i Centar za interaktivnu pedagogiju kroz svoj projekat „Školice života“ realizuju program podsticanja razvoja predškolskog obrazovanja od ranog uzrasta (deca uzrasta od tri do 5,5 godina), odnosno njegove dostupnosti što većem broju dece u ruralnom području.
- Zanimljivo je da je Ustanova prva dobila potpuno nov objekat jer su do sada uglavnom finansirane adaptacije i rekonstrukcije postojećih prostora u sredinama širom Srbije, ističe direktorka PU “Suncokreti“ Zorica Milošević.
Vrtić je izgrađen a biće i opremljen po najsavremenijim standardima u ovoj oblasti. Ustanovi su u realizaciji projekta pomogli i pružili podršku Opština Vladimirci i ljudi iz Mesne zajednice Jalovik.
Selo Jalovik trenutno ima 60 najmlađih ovog uzrasta. U novom vrtiću će raditi dve grupe, pripremna predškolska (konačno u svom prostoru) i mlađa mešovita grupa. Takođe, biće organizovani i drugi oblici i programi boravka predškolske dece, igraonice, radionice i slično.
- Otvaranje je planirano za april ali sudeći po napretku radova vrtić će početi sa radom i ranije. PU „Suncokreti“ su već uputili javni poziv zainteresovanim roditeljima sa ovog područja da svoju decu prijave za boravak u novom vrtiću, poručuju iz ove ustanove agilnog tima okupljenog oko direktorke Zorice Milošević.
Proširenje kapaciteta ima veliki značaj za Ustanovu i Opštinu ali svakako najveća dobit i značaj je za decu i roditelje ovog mesta.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa