11. februar 2016.11. feb 2016.
OSVRT NA KONCERT DRAGOLjUBA ĐURIČIĆA SA GRUPOM BALKANSKA LAVINA U BOGATIĆU

JEDINSTVENA ENERGIJA BUBNjEVA

Posle muzičkog sastava “Mama Kako“ sa kojim je pratio pop zvezdu Zdravka Čolića, svirke u poznatim sastavima “Ju grupa“, “Leb i sol“i “Kerber“, Đuričić, nakon 40 godina bogate muzičke karijere, nastoji da publici podari nov muzički doživljaj, orginalnog izraza, što su Mačvani među prvima osetili
Dragoljub Đuričić sa svojom perkusionističkom grupom „Balkanska lavina“, u petak, 12. februara je održao koncert u sali Doma kulture u Bogatiću. Publika je uživala u umetničko scenskom performansu i poznatim balkanskim ritmovima. Koncert bubnjara spaja ljude različitih energija u jednu i nije usmeren samo na prikaz umeća i veštine izvođača, nego usmerava na sam izvor energije ““ na bubanj i suštinu koju on sa sobom nosi.
- „Balkanska lavina“ je jedan fenomen svojstven svim nacijama na Balkanu. Isti problemi i sudbine. Lavina simbolično predstavlja jednu jedinstvenu pozitivnu energiju, koja nas sve objedinjuje. Rok bendovi i bubnjari, nekada su bili vezivno tkivo svih naroda na Balkanu, a ja nastojim da tu energiju zadržim i dalje, rekao je Dragoljub Đuričić.
Svirajući bubnjeve dospeo je do sastava „Mama Koko“ sa kojim je pratio pop pevača Zdravka Čolića na čuvenoj turneji „Putujući zemljotres“ 1978. godine, a potom je bio traženi studijski muzičar i član rok sastava „Ju grupa“, „Leb i sol“ i „Kerber“.
„Balkanska lavina“ okuplja bubnjare iz raznih krajeva Srbije. Nakon četrdeset godina bogate muzičke karijere, Đuričić nastoji da publici ponudi nov doživljaj originalnog muzičkog izraza, jedinstvene energije i univerzalne poruke.
- Beogradski bubnjari su poznati u celom svetu. Na mojim koncertima učestvuje čitava plejada naših poznatih bubnjara: Igor Malešević, Lav Bratuša, Peđa Milutinović, Kepa Stojanović, Garat Vitijan, Dado Marinković i mnogi drugi. Voleo bih da Beograd bude bubnjarski centar sveta, gde bi se u jednom danu okupili najbolji svetski bubnjari i napravili spektakl kakav nijedna prestonica do sada nije imala, te da taj događaj postane tradicionalan i bude prepoznatljiv brend Srbije, dodao je Đuričić.
Danas u vreme rijalitija i internet zavisnosti, posebno u malim sredinama teško je animirati ljude da se pokrenu iz neke svoje zone komfora, u koju su se uljuškali. Ljudi začarano zure u tv ekrane, pomno prateći dešavanja u „Parovima“, „Farmi“, „Velikom bratu“. Osim povremenih prikazivanja pozorišnih predstava i nastupa lokalnog folklornog ansambla. Bogatiću su potrebni češće ovakvi koncerti, a ja ću se potruditi da ih u budućnosti bude više, te da se učestalim koncertima prepričavaju kvalitetna kulturna dešavanja održana u našem mestu, a ne dešavanja iz rijaliti emisija i žute štampe.
Za to će biti potrebna i podrška lokalne samouprave, baš kao što smo je imali i sada, rekao je organizator koncerta Ivan Stančetić, estradni menadžer i producent iz Bogatića.
U pauzama koncerta, na sceni je nastupila i Aleksandra Gaga Đokić iz Bogatića, solistkinja na gitari. Ovogodišnja turneja „Balkanske lavine“ krenula je iz Bogatića, a koncerti će biti organizovani u mnogim gradovima Srbije, kao i na tradicionalnoj manifestaciji „Dan bubnjara“, koja će se održati u Beogradu 20. februara.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa