24. mart 2016.24. mar 2016.
GRADONAČELNIKOV PRIJEM ZA NAGRAĐENE FOTOGRAFE

KLIK U PRAVOM TRENUTKU

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, organizovao je u ponedeljak u Dunjića kući prijem za nagrađene fotografe Šabačke fotografske zadruge. Mihailo Simović osvojio je treću nagradu na takmičenju u Dubaiju, a Đani Bardoti dobio je nacionalnu nagradu za Srbiju na “Sonijevom“ takmičenju.
Simović je nedavno u Dubaiju, na konkursu koji organizuje udruženje koje je osnovao krunisani princ ovog emirata, osvojio treće mesto u kategoriji “Otac i sin“. Profesor Škole primenjenih umetnosti, ljubav prema fotografiji nasledio je od oca. Bavi se petnaestak godina ovom umetnošću, ali, kaže da nije često izlagao. Svoj rad na jedno od najprestižnijih takmičenja na svetu poslao je 10 minuta pre isteka roka za prijavu.
-Takmičenje na kom sam nagrađen organizuje se pet godina unazad. Svake godine povećava se broj fotografa koji učestvuju na tom takmičenju. Do sada su stizali radovi iz ukupno 193 države. Ove godine je konkurisalo 80.000 fotografija iz 171 države u četiri kategorije, naveo je Simović.
Rumljanin Đani Bardoti radi na železnici. Prvi digitalni foto aparat kupio je pre osam godina da zabeleži porodične trenutke, da bi kasnije počeo da beleži i motive na poslu, a zatim i sve drugo što ga je inspirisalo. Do sada je osvojio dvadesetak domaćih i međunarodnih nagrada.
-Učestvovao sam na “Sonijevom“ takmičenju u “Open“ kategoriji iz koje se biraju nacionalne nagrade. Ove godine dodeljena je 61 nagrada različitim zemljama. Moja fotografija je u kategoriji “Travel“ ušla u 50 i dobio sam pohvalu, a kasnije sam dobio i nacionalnu nagradu za Srbiju, za najbolju fotografiju koja je došla iz naše zemlje, rekao je Bardoti.
Gradonačelnik Zelenović je istakao da mu je velika čast da Šabac ima dva tako važna i nagrađivana fotografa. Rekao je da će učiniti sve da se fotografija u gradu podigne na viši nivo.
Izložba Šabačke fotografske zadruge otvorena je od ponedeljka u Kulturnom centru. Na njoj će, između ostalog, biti izloženi i nagrađeni radovi, Simovićev “Zavet“ i Bardotijev “Put za Klenak“.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa