Info

24. mart 2016.24. mar 2016.
PREZENTACIJA FILOLOŠKOG FAKULTETA U BIBLIOTECI ŠABAČKOJ

VETAR U LEĐA

U dvorani “Vinaver“ u Aneksu, prošlog četvrtka je organizovano predstavljanje Filološkog fakulteta iz Beograda. O prijemnom ispitu, smerovima, uslovima studiranja i ostalim pitanjima koji muče maturante, govorili su prof. dr Aleksandra Vraneš, dekan Filološkog fakulteta, prof. dr Ljiljana Marković, prodekan za finansije, Lazar Grušanović, student prodekan i studentkinje iz Studentskog parlamenta.
- Prema statistikama iz naše Studentske službe, Šabac daje veliki broj studenata na Filološkom fakultetu, koji je jedan od najpopularnijih i najrazvijenijih fakulteta sa 13.042 studenta. Interesovanje je veliko, svake godine dobijamo više mesta od Ministarstva i povećavamo broj studenata. Prošle godine je upisano preko 1.400, kažeGrušanović.
U publici su bili učenici srednjih škola, od kojih je najviše bilo maturanata iz Šabačke gimnazije. Neki su sigurni u svoj izbor, kao Verica Lujić, koja namerava da upiše studije španskog jezika, a neki se još uvek dvoume, poput Danaje Kornaros, koja želi da upiše medicinu i da postane sportski lekar ““ Filološki smer mi pomaže u učenju stranih jezika, što će mi mnogo značiti ukoliko se zaposlim u inostranstvu. Mada, nisam se još uvek sasvim opredelila, još uvek postoji mogućnost da upišem neki od stranih jezika.
Prema rečima Kristine Arsenović, ova akcija je još jedna u nizu koja potvrđuje da je Biblioteka na pravom putu, da usmerava mlade ljude i pomažeme im da se opredele za studije, da im da vetar u leđa.
Posle zvaničnog dela predavanja, zainteresovano učenici su postavljali pitanja studentima iz Studentske službe.
M.F.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa