31. mart 2016.31. mar 2016.
KANCELARIJA ZA MLADE GRADA ŠAPCA KRENULA SA REALIZACIJOM PROJEKTA „MALA MATURA“

I RODITELjI SE PITAJU

Susretom sa roditeljima i decom koja su se prijavila za pohađanje besplatne pripremne nastave prošlog petka zvanično je otpočela realizacija projekta „Mala matura“ Kancelarije za mlade grada Šapca.
- Ovo je bila prilika da roditelje uputimo u to šta će deca raditi i sa kim će sarađivati. Tokom ovog projekta kontrolisaćemo kako napreduju, da li usvajaju gradivo onako kako smo zamislili uz povratnu informaciju da li su zadovoljni, pre svega, uslugom koja im se pruža kroz ovaj projekat. Nadamo se da će biti zadovoljni i da će postići sve rezultate koje su zamislili i upisati željene škole - rekla je Naila Mehmedović, direktorka Kancearije za mlade grada Šapca.
Oko stotinak osmaka iz škola sa teritorije grada Šapca tokom narednog perioda imaće priliku da utvrdi postojeća i stekne nova znanja iz osnovnih predmeta matematike i srpskog jezika, kao i predmeta koji su zastupljeni u kombinovanom testu: istorije, biologije, geografije, hemije i fizike.
- Odziv učenika je odličan. Đake smo podelili u dve grupe uglavnom po ocenama iz matematike - naprednu gde su četvorke i petice i drugu gde su dvojke i trojke. To je urađeno kako bi mogli da prate nastavu shodno već stečenom znanju. Ovo je treća godina kako se projekat realizuje, a ovaj roditeljski sastanak je jako dobar zato što ćemo tako moći da ostvarimo saradnju sa roditeljima što je stvarno neophodno jer je ovo bitan korak za decu. Neophodna im je svaka pomoć i podrška, a na neki način i kontrola - uverena je prof. matematike i fizike Nađa Tršić, koordinator projekta.
Projekat „Mala matura“ osmišljen je kako bi se svim osnovcima na teritoriji grada Šapca pružila mogućnost da dobiju besplatnu stručnu pomoć oko pripreme za predstojeći završni ispit, ali i da se omogući svim svršenim profesorima i nastavnicima koji trenutno nemaju trajno zaposlenje u svojoj profesiji da steknu iskustvo prenoseći svoje znanje na buduće maturante.
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa