12. maj 2016.12. maj 2016.
PREDSTAVLjANjE KNjIGE

VISEĆI VRTOVI REČI

U ciklusu “Pesnici zavičaja“, u Kulturnom centru, u ponedeljak je predstavljena druga knjiga pesama Duška Koraća iz Loznice - “Viseći vrtovi reči“.
- “Loznički Mika Antić“, kako zovu pesnika, piše lako, iskreno, jednostavno, sa bogatstvom pesničkih slika. Nećemo analizirati njegovu poeziju, upravo ćemo čuti nepatvorenu istinitost, životnost, bogatstvo slika ljubavne, lirske poezije u ovoj zbirci, rekla je mr Katarina Janković Popović, u uvodnom delu večeri.
Reči izabrane u “domu čula, osećanja, ljubavi i topline“, sa prisutnima je podelila, pored autora, slikarka i pesnikinja Biljana Manić.
- Veliko mi je zadovoljstvo što je Biljana pristala da podeli ovo veče sa mnom, što će čitati moje i svoje pesme. Dogovorili smo se da malo “prošaramo“ veče, da ga oplemenimo, izjavio je autor.
Korać piše poeziju poslednjih nekoliko godina. Njegov prvenac “U lozničkim sećanjima“ izašao je 2014. godine. Pesme su mu objavljivane u zbornicima “Sve boje leta“, “Ispod Duge“, “Njeno ime je žena“, “Skadarlijska boemija“ i “Almanah s jeseni“. Pesma “Kamen srce Anđela“ dobila je III nagradu po oceni žirija publike u Ćupriji na takmičenju “Poetska pozornica plus“.
M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa