12. maj 2016.12. maj 2016.
U MUZIČKOJ ŠKOLI „MIHAILO VUKDRAGOVIĆ“ ODRŽAN DONATORSKI KONCERT

VELIČINA JE POKLANjATI

Prikupljena sredstva za Fondaciju „Dejan Isailović Isa“ prošlog petka namenjena za učenika generacije kome će biti dodeljena u vidu novčane nagrade i zahvalnice na koncertu nagrađenih učenika
Od 2008. godine u Muzičkoj školi „Mihailo Vukdragović“, zahvaljujući zalaganju Danice Isailović, osnivaču Fondacije „Dejan Isailović Isa“ 2012. godine, na koncertu nagrađenih učenika dodeljuje se nagrada za učenika generacija. Tim povodom prošlog petka održan je donatorski koncert u organizaciji Muzičke škole.
U prepunoj koncertnoj sali nastupili su „Muzičko zabavište“ i Horić Muzičke škole sa dirigentom prof. Sonjom Živković, Kamerni ansambl „Lepotica i zver“ koji je nastupio u sastavu Irina Brodić, klavir, i Lazar Marković, Luka Petrović i Konstantin Bečejić, gitare, u klasi Helene Davidović i Stevana Jovića, Kamerni duo Milica Rašević, violina, i Darija Vukašinović, violončelo, Kamerni trio Marija Ristić, klavir, Vuk Puzić i Matija Kolaković, gitare, Kamerni trio Ana Todorović, klavir, Miroslav Kojić i Živko Stojanović, violine, Orkestar srednje škole sa solistom prof. Stevanom Jovićem i dirigentom prof. Vojinom Lazićem, „M.T. džez trio“ i Bend „Čarolija“.
- Znam da je muzika jača od reči a ja bih da vam se zahvalim. Svima vama. Najpre Muzičkoj školi, dragim domaćinima i svim učesnicima u programu. Šta reći? Hramovna institucija, rasadnik muzičke umetnosti više decenija. Odabrana škola, učenici i dragi profesori. Škola gde se tonovi svakoga časa međusobno slivaju u kapi vode sa izvora Boga živa. Rekoh u pesmi odabrani svirajte i sada s ljubavlju kao nekada. Vratite osmeh majci na lice što sa vama radost deli. Pojte odabrani. Moj sin Dejan za životno opredeljenje izabrao je prosvetnu struku. Skroman, jednostavan. Muzičar u duši, humanista u srcu. Danas institucija sa likom, imenom i prezimenom. Dok je pohađao ovu školu ni slutiti nismo mogli da će se njegovo ime još dugo spominjati i kad nije prozivan. Na njegovom vremešnom kontrabasu i bas gitari strune nazgled obične izatkale su zlatne niti 1989. godine koje su povezale sveti Hram Svetog Save na Vračaru sa svim svetim hramovima šabačke pravoslavne eparhije, pa Festival narodne pjesme jesen 1994. od Podgorine, Jadra pa sve do Hrama Svetog Prohora Pčinskog. I mnogo toga još. Sada on svira jevanđeljsko pojanje. Slava Bogu i njegovoj duši mir i spokoj - obratila se okupljenima Dragica Isailović još jednom se zahvalivši svima.
O. G.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa