12. maj 2016.12. maj 2016.
HUMANITARNA AKCIJA JKP “STARI GRAD“

STARI TEKSTIL ZA KLIMU

Javno komunalno preduzeće “Stari grad“, sa svojim partnerom “Zelenim razvojnim centrom“ iz Sremske Mitrovice, donirali su klimu “Kući na pola puta“. Sredstva za nabavku klime dobijena su reciklažom tekstila sakupljenog u specijalnim kontejnerima, koji su postavljeni na 15 reciklažnih ostrva. “Kuća na pola puta“ je usluga Centra za socijalni rad koja pruža smeštaj deci izašloj iz hraniteljskih porodica na dve godine.
-Ovo je dobar primer kako primarnom selekcijom, pored zaštite životne sredine, zajedno sa građanima možemo da pomognemo na još jedan način. Kada se nešto pokaže kao dobra praksa, nećemo se zadržati na tome, nego ćemo u narednom periodu postaviti još reciklažnih ostrva i biće ih ukupno 50. Sa pertnerom “Zelenim razvojnim centrom“ pokušaćemo da obezbedimo još kontejnera za tekstil, rekao je direktor JKP “Stari grad“ Dragan Ninković i zahvalio građanima koji vrše primarnu separaciju otpada.
Tanja Mihailović iz Centra za socijalni rad navela je da će ova donacija biti podstrek da istraju u ovakvoj vrsti podrške osetljivoj populaciji.
-“Kuća na pola puta“ se finansira od strane lokalne samouprave i namenjena je deci koja nemaju gde da odu kada izađu iz hraniteljskih porodica. Obaveza lokalne zajednice je da se brine gde će ta deca u budućnosti biti i na koji način će se uključiti u društvenu zajednicu, istakla je Mihailovićeva.
JKP “Stari grad“ drugi put od sredstava prikupljenih na ovakav način pomaže ugrožene grupe. Prvi put su sredstva donirana Osnovnoj školi “Sveti Sava“ za nabavku didaktičkih sredstava.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa