26. maj 2016.26. maj 2016.
ODBORNICI U VLADIMIRCIMA IZABRALI NOVO OPŠTINSKO RUKOVODSTVO

POVERENjE MILINKOVIĆU

Nakon desetodnevne neizvesnosti, uz podršku 13 od 25 odbornka, za novog-starog predsednika Opštine Vladimirci izabran je Miodrag Milinković
Konstitutivna sednica Skupštine opštine Vladimirci okončana je iz trećeg pokušaja, nakon problema sa nedostatkom kvoruma koji je evidentiran 26. maja, kada je skupštinskom zasedanju prisustvovalo svega šest opozicionih odbornika. Na zasedanju od 30. maja formirana je odbornička većina koja je na prvoj redovnoj sednici novog saziva, održanoj istog dana, izabrala opštinsko rukovodstvo.
Iako je na dnevnom redu bilo više od trideset tačaka, vladimirački parlamentarci odlučili su da raspravljaju o četiri tačke dnevnog reda: 1) Izboru nove Opštinske izborne komisije, 2) Predlogu zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, 3) Izboru izvršnih organa i 4) Odborničkim pitanjima. Najviše sporenja bilo je oko prve tačke dnevnog reda, gde su najviše primedbi izneli predstavnici Socijalističke partije Srbije i Grupe građana „Završimo započeto“, Dragan Simeunović i Marijan Mijailović, koji se nisu složili sa predlogom da Opštinsku izbornu komisiju čini 10 članova, plus predsednik i zamenik. Njih dvojica su imali i primedbe na sastav članova komisije, tvrdeći da on ne odgovara predlozima odborničkih grupa i da, po broju članova, favorizuje Srpsku naprednu stranku. Vladimirački parlamentarci bili su jedinstveni po pitanju Predloga zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na području opštine Vladimirci za 2016. godinu, te je ova tačka dnevnog reda, bez diskusije, usvojena jednoglasno. Najzanimljivija tačka, oko koje je u proteklom periodu bilo i najviše sporenja, izbor izvršnih organa, okončana je pismenim izjašnjavanjem odbornika. Na predlog odborničke grupe Srpske napredne stranke za predsednika Opštine Vladimirci ponovo je izabran Miodrag Milinković, za koga je glasalo 13 od ukupno 25 odbornika. Za njegovog zamenika izabran je Dejan Jevtić, jedan od dvojice odbornika o kojima se tokom proteklih dana najviše i govorilo u Vladimircima.
- Srpska napredna stranka je na proteklim izborima osvojila 14 mandata i apsolutnu većinu u lokalnom parlamentu. U međuvremenu, dva odbornika su se ponašala kao dva izgubljena jagnjeta u bespuću. Nakon toga, jedno se vratilo, a nadamo se da će nam se i drugo, posle lutanja, takođe vratiti. Zahvaljujem se svim odbornicima na fer i korektnoj atmosferi u danu glasanja, a najveću zahvalnost dugujem meštanima Opštine Vladimirci. Više od 4. 200 naših sugrađana je prepoznalo politiku Srpske napredne stranke i dalo nam poverenje da sa dobrim radom nastavimo i u narednom periodu, rekao je Miodrag Milinković.
Novi-stari predsednik opštine izneo je i plan razvoja opštine u narednom periodu.
- Samo u prvih pet meseci ove godine asfaltirano je 12 kilometara puteva, a do kraja godine uradićemo još osam. Toliko asfaltiranja dugo vremena nije bilo u našoj opštini. Okončaćemo i radova na Domu učenika i Posavotamnavskoj srednjoj školi. Nastavljamo i sa uređenjem Domova zdravlja u Vladimircima i Provu, a posebnu pažnju posvetićemo i Domovima kulture na području opštine. Očekuju nas i značajna ulaganja u podizanje kvaliteta elektro mreže na teritoriji čitave opštine. Spremni smo da, u saradnji sa republičkom Vladom, realizujemo projekat višenamenske akumulacije u Vukošiću, koji je vredan skoro četiri miliona evra, naglasio je Milinković.
U skupštinskim klupama 13 parlamentaraca čini odbornički klub Srpske napredne strane, dok to tri odbornika imaju Demokratska stranka, Socijalistička partija Srbije, Grupa građana „Završimo započeto-Janko Đurić“ i lista Nebojša Petronić -Jedinstvena Srbija -Marijan Šević.
Uprkos prilično „vrućoj“ atmosferi koja je u Vladimircima vladala uoči sednice, čestitke predsedniku opštine uputili su i predstavnici opozicionih odborničkih grupa. Janko Đurić, lider Grupe građana „Završimo započeto“ pozvao je novo rukovodstvo da sarađuje sa svim političkim grupama, i da na odgvorna mesta postavi najstručnije ljude.
M.Maksimović

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa