2. jun 2016.2. jun 2016.
Povodom svetskog dana zaštiteživotne sredine

ŽIVELA EKOLOGIJA

Razvoj ekološke svesti, kreativnost, angažovanost, rad i želja da se sačuva životna sredina
U petak 3. juna 2016. godine u organizaciji Društva učitelja Rađevine učenici od prvog do četvrtog razreda OŠ „Borivoje Ž. Milojević“ iz Krupnja su sa svojim učiteljima obeležili Svetski dan zaštite životne sredine. Izveli su kratak raznovrstan program u zatvorenoj ulici u kome su se smenjivale muzika, gluma i stihovi u kojima su učenici isticali lepotu prirode. Kroz ekološke parole oni su ukazali na odgovornost svih za očuvanje čiste planete. U programu su do izražaja došli talenat, kretivnost, angažovanost, rad i želja da se sačuva životna sredina.
Kako saznajemo od Vesne Lazarević predsednice Društva učitelja Rađevine cilj ove manifestacije je da se pažnja najšire javnosti skrene na značaj i potrebu očuvanja zdrave životne sredine, kao i razvijanje svesti o potrebi i mogućnostima ličnog angažovanja u zaštiti životne sredine i uočavanje važnosti reciklaže.
Celokupan program pratila je prodajna izložba predmeta od recikliranih materijala koje su učenici napravili na časovima likovne kulture i ekološke sekcije. Svaki razred imao je svoj štand na kome se moglo videti bogatstvo različitih predmeta i ideja. Novac prikupljen prodajnom izložbom namenjen je lečenju bolesnog druga. Cilj celokupne akcije je razvoj ekološke svesti i solidarnosti učenika i građana Krupnja.
Svetski dan zaštite životne sredine prvi put je obeležen 1972. godine i predstavlja glavni alat pomoću kojeg Ujedinjene nacije stimulišu podizanje globalne svesti o značaju zaštite životne sredine i pozivaju na političku angažovanost i preduzimanje konkretnih mera.
D. Žugić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa