14. jul 2016.14. jul 2016.
REKONSTRUKCIJA PARKOVA U GRADU

LEPŠE ZELENE OAZE

U toku su rekonstrukcije Velikog i parka kod Sokolane, a uskoro počinju i radovi na uređenju parka u Masarikovoj ulici
Rekonstrukcija parka kod Sokolane i prva faza radova u Velikom parku privode se kraju. Oba parka dobila su nov mobilijar i prostore namenjene svim generacijama.
- U parku kod Sokolane postavljene su nove klupe. Ovde će se nalaziti i novo dečje igrališe, dizajnirano na potpuno drugačiji način od ostalih igrališta u gradu. U ovom parku biće postavljena i česma, a urediće se i ulaz iz ulice Koste Abraševića. Proširenje na ulazu iz tog pravca biće popločano. U starom delu Velikog parka završava se rekonstrukcija bunkera i izgradnja muzičkog paviljona, dok se u novom delu privode kraju radovi na uređenju parka za pse. Ostalo je da se i u ovom delu parka postavi mobilijar i izgradi česma, kaže gradski arhitekta Katarina Dubljanin.
U planu je i rekonstrukcija parka u Masarikovoj ulici, ali i početak druge faze radova u Velikom parku.
- Nastavljamo sa realizacijom ideja koje smo predstavili na izložbi o Velikom parku u februaru. To podrazumeva da će se rekonstrukcija odvijati i naredne godne. Pored toga, biće dosta radova i u parku u Masarikovoj ulici. Ova zelena površina zahteva temeljnu rekonstrukciju. Imamo ideju da sve parkove povežemo u sistem zelenih površina, tako da imamo dosta posla i na uređenju ulica koje povezuju te parkove. Parkovi će biti povezani zelenim koridorima, sa pešačkim i biciklističkim stazama, dodaje naša sagovornica.
M.S.M.
„Pored uređenja parkova, želja gradsк

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa