28. jul 2016.28. jul 2016.

ŠABAČKA MLADOST

Olimpijske igre i Evropsko fudbalsko prvenstvo najvažniji su sportski događaji ovog leta, ali kao i svakog, mlade reprezentativke i reprezentativci evropskih zemalja bili su aktivni na kontinentalnim šampionatima različitih uzrasta.
Jovana Subašić, šabačka košarkašica, branila je boje Srbije na Evropskom prvenstvu za košarkašice mlađe od 20 godina, održanom u Portugalu. Našim reprezentativkama izmakla je medalja, Srbija je završila prvenstvo na četvrtom mestu, ali Jovana može biti zadovoljna minutažom i svojim nastupom. Igrala je u svakom meču, prosečno 23 minuta i u tom periodu zabeležila 5,6 poena i 5 skokova. Posebno se istakla u nokaut fazi, protiv Portugala u osmini finala sa 10 poena, dok je sa 13 poena bila jedna od naših boljih igračica u porazu posle produžetaka u polufinalu protiv Italije.
Još jedna Šapčanka, koja trenutno nastupa za naš najbolji tim ŽKK “Radivoj Korać“, Tijana Jelić, nacionalni dres nosila je na EP do 18 godina u Mađarskoj. Srbija se nije proslavila, osvojila je 11. mesto, a Tijana je nastupala u prvih pet utakmica. Za prosečno deset minuta po meču beležila je 2,8 poena.
Srpski rukometaši daleko su od Olimpijskih igara, sve ređe smo i na velikim takmičenjima, ali smo u mlađim kategorijama redovni učesnici. Na Evropskom prvenstvu u Danskoj za juniore, igrao je dvojac Metaloplastike, Milan Dakić i novajlija Vukašin Vorkapić. Reprezentacija je sa jednim remijem (Švajcarska) i dva poraza (Poljska i Francuska), stala već u grupi. Dakić je u tri meča postigao 11 golova, a posebno se istakao protiv Švajcaraca gde je bio drugi najefikasniji naš igrač. Vorkapić je u dva duela, mrežu protivnika tresao 4 puta.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa