21. oktobar 2010.21. okt 2010.
OTVOREN 54. OKTOBARSKI SALON

PLANETARNA UMETNOST

Prošlog četvrtka u galeriji šabačkog Narodnog muzeja otvoren 54.
Oktobarski salon. Tri ravnopravne nagrade dobili su: Bojan Radojčić, Borislav Šuput, Milica Prelić. Nagrada Igor Belohlavek pripala Olji Mićić. Od sledeće godine dobitnici nagrade za mlade autore izlažu u holu Biblioteke šabačke
Već 54. godinu Narodni muzej organizuje ovaj salon. Na tom svom dugom putu on je u određenom vremenskom periodu menjao svoj izgled, koncept, menjao svoje ime. Upravo ta promena imena koja se desila početkom devedesetih godina prošlog veka, uslovila je nešto što možemo nazvati formalnom promenom, koja je omogućila da ova izložba prezentuje ne samo umetnost u našem gradu već u celoj Srbiji ““ rekla je na otvaranju viši kustos šabačkog Narodnog muzeja Tatjana Marković.
Za najstariji salon u Srbiji ove godine prispelo je 178 radova od 131 autora. Tročlani žiri u sastavu Lazar Marković, predsednik, Ana Jovanov i Tatjana Marković za izlaganje je odabrao 67 dela od 62 umetnika. Ravnopravnu nagradu poneli su: Bojan Radojčić za delo “Volcano Shoes“, Borislav Šuput za skulpturu “Spajalice“ i Milica Prelić za delo Bez naziva.
Nagrada za mlade stvaraoce “Igor Belohlavek“ dodeljena je Olji Mićić za sliku “Ulica“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa