Инфо

21. октобар 2010.21. окт 2010.
ОТВОРЕН 54. ОКТОБАРСКИ САЛОН

ПЛАНЕТАРНА УМЕТНОСТ

Прошлог четвртка у галерији шабачког Народног музеја отворен 54.
Октобарски салон. Три равноправне награде добили су: Бојан Радојчић, Борислав Шупут, Милица Прелић. Награда Игор Белохлавек припала Ољи Мићић. Од следеће године добитници награде за младе ауторе излажу у холу Библиотеке шабачке
Већ 54. годину Народни музеј организује овај салон. На том свом дугом путу он је у одређеном временском периоду мењао свој изглед, концепт, мењао своје име. Управо та промена имена која се десила почетком деведесетих година прошлог века, условила је нешто што можемо назвати формалном променом, која је омогућила да ова изложба презентује не само уметност у нашем граду већ у целој Србији ““ рекла је на отварању виши кустос шабачког Народног музеја Татјана Марковић.
За најстарији салон у Србији ове године приспело је 178 радова од 131 аутора. Трочлани жири у саставу Лазар Марковић, председник, Ана Јованов и Татјана Марковић за излагање је одабрао 67 дела од 62 уметника. Равноправну награду понели су: Бојан Радојчић за дело “Волцано Схоес“, Борислав Шупут за скулптуру “Спајалице“ и Милица Прелић за дело Без назива.
Награда за младе ствараоце “Игор Белохлавек“ додељена је Ољи Мићић за слику “Улица“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa