16. jul 2019.16. jul 2019.
Prijem za poljoprivrednike iz Tešnja  temelj buduće saradnje

Prijem za poljoprivrednike iz Tešnja temelj buduće saradnje

Zamenik gradonačelnika Šapca Dušan Kostadinović i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić ugostili su danas, na prijemu u Gradskoj kući, delegaciju poljoprivrednika iz Tešnja (BiH).

Delegacija predvođena direktorom Agencije za razvoj opštine Tešanj - TRA Ismarom Alagićem boraviće u Šapcu do kraja nedelje, a cilj njihove poset je upoznavanje za poljoprivrednim potencijalima grada i postavljanje temelja za buduću saradnju.

Predstavnici tešanjskih poljoprivrednika prepoznali su u našem gradu pouzdanog partnera za razmenu iskustava u oblasti poljoprivrede, dobar primer politike i praksi koje se u ovoj oblasti primenjuju, ali i potencijalnog saradnika prvenstveno za projekte pogranične saradnje kojima bismo zajednički aplicirali na fondove Evropske unije.

- Uvek nam je zadovoljstvo da ugostimo sve one koji u naš grad dolaze sa željom da ga upoznaju, saznaju više o našim ljudima i načinu života u Šapcu, sretnu se sa našom kulturom i vrednostima. Pored bogate kulturne i istorijske baštine, ali i prvina i modernih evropskih vrednosti, Šabac je ponosan i na to što je poljoprivredni kraj, šta više, u Šapcu na poljoprivredu gledamo kao na veliku razvojnu šansu. Za nas je izuzetno značajno što nas i drugi prepoznaju kao primer dobre prakse kada je poljoprivreda u pitanju, ali i kao respektabilne partnere za poslovnu saradnju, istakao je prilkom prijema zamenik gradonačelnika Dušan Kostadinović.

Predviđeno je da se delegacija iz Tešnja u narednim danima upozna sa šabačkim poljoprivrednicima, predstavnicima institucija, poseti gazdinstva i zadruge, ali i sazna više o kulturi i istoriji našeg grada kroz obilaske kulturnih ustanova i interesantnih lokacija.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa