19. jul 2019.19. jul 2019.
Službe JKP "Stari grad" rade po predviđenom rasporedu

Službe JKP "Stari grad" rade po predviđenom rasporedu

Povodom nedavnih dešavanja u Javnom komunalnom preduzeću "Stari grad", obustave rada od strane jednog dela radnika, održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili načelnik Gradske uprave Milan Vasić i direktorka ovog preduzeća Snežana Đokić. Tema je bila higijena i navodi da se smeće ne odnosi u predviđenom roku i po utvrđenom rasporedu.

-Smeće u gradu se redovno iznosi i to je evidentno i mogu slobodno da kažem da je nesitinita tvrdnja da su sugrađani zatrpani smećem. Po zakonu je nemoguće da neko legalno ostvaruje svoje zahteve, a da se semeće iznosi, što se
nažalost, u sredu u JKP "Stari grad", dogodilo. Očekujem da će Grad utvrditi ko je odgovoran. Iznošenje smeća je delatnost od javnog interesa i kao takva je definisana zakonom, kao i stupanje u štrajk, a ovde ga nije bilo. Minimum procesa rada je jasno definisan prilikom štrajka i mora se poštovati, te nije moguće da dođe do situacije da se smeće u gradu ne iznosi. Ono što bih napomenuo je da je šabačka opozicija u nekoliko navrata juče prekršila zakon i podržala organizatore da ne izvrše svoje rade obaveze. Zahtevi koje su oni istakli se ukratko mogu svesti na trinaestu platu ili solidarnu pomoć - ističe Milan Vasić načelnik Gradske uprave i dodaje da bi isplata značila povećanje cene komunalnih usluga.

-Uz razumevanje situacije u kojoj se nalaze radnici smatram da nije opravdano da traže povećanje plata, jer bi to bio iznos od 25 miliona dinara na godišnjem nivou. Kako bi održali primarni sistem zaštite Grad izdvaja 30 miliona dinara za lekare i medicinske sestre i smatram da je bolje novac izdvojiti za ovu namenu. Imamo dovoljno sredstava u budžetu za investicije u gradu, rekonstrukciju seoskih i gradskih saobraćajnica.

Direktoka Snežana Đokić navodi da su u četvrtak svi zaspoleni bili na svojim radnim mestima i na terenima.

-U sredu je deo ekipe koja iznosi smeće i deo higijene obustavio rad. To nije bio štrajk, jer nismo dobili dopis niti obaveštenje. Ostale službe su radile po predviđenom rasporedu. Danas u toku dana ćemo završiti sve što je preostalo u toku dana- istakla je direktorka JKP "Stari grad".

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa