3. septembar 2019.3. sep 2019.
SEHA se vraća u Šabac

SEHA se vraća u Šabac

Podgrevanje starog rivalstva. SEHA liga se vraća u legendarnu dvoranu Zorka u Šapcu, gde će Metaloplastika danas u okviru 1. kola regionalne lige da dočeka Zagreb. Ova dva tima imala su istorijske duele tokom osamdesetih godina prošlog veka, ali i odlične okršaje u prvom izdanju SEHA lige.

Srpski vicešampion pokušaće da zaustavi favorita iz glavnog grada Hrvatske, i to posle iznenađenja koje je priredio u okviru 1. kola EHF kupa izbacivši Bešiktaš. Jedini problem za Šapčane mogao bi da predstavlja izostanak levog beka Borivoja Đukića.

"Šabac je rukometni grad i zna da poštuje rivale. Uvek su kroz istoriju postojala poređenja između Metaloplastike i Zagreba, na kraju krajeva, i jedni i drugi su dva puta osvajali evropsku krunu. Nadam se da će dvorana da bude puna, kako bi navijači pozdravili i veliki tim Zagreba. Gosti su favoriti, vrlo su ambiciozni i konstantno u vrhu evropskog rukometa. Mi se nadamo da ćemo dostići taj nivo kroz koju godinu", istakao je trener Šapčana Veselin Vuković.

Sa druge strane, strateg Zagreba Branko Tamše takođe ne može da računa na nekolicinu rekovalescenata, ali se nada najboljem.
"Početak SEHA lige uvek donosi specijalna osećanja. Čeka nas težak meč u Šapcu. Iako domaćin ima visok nivo samopouzdanja, verujem da ćemo da prezentujemo najbolju verziju nas u ovom trenutku", rekao je Branko Tamše.

Direktne prenose mečeva današnjeg programa SEHA lige možete da ispratite na TV Arena sport 2.

MOZZART SPORT

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa