5. oktobar 2019.5. okt 2019.
Godišnjica pogibije gardista

Godišnjica pogibije gardista

Prošlo je 15 godina od pogibije dvojice gardista na straži Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića u vojnom objektu Karaš na Topčideru.

Rodjaći i advokati će paljenjem sveća na ulazu u Karaš u 09.05 časova zapaliti sveće, a okupljenima će se obratiti advokati porodica Olgica Batić i Predrag Savić.

Početkom decembra 2016. je medijima predstavljena 3D forenzička analiza dogadjaja koja pokazuje da su gardisti ubijeni.

Vlada Srbije je 8. decembra 2016. godine odlučila da formira komisiju za razmatranje činjenica i okolnosti vezanih za smrt gardista, ali javnost nije upoznata da li se ta komisija sastajala i da li je eventualno došla do novih podataka.

Prema Vladinoj odluci komisiju čine predstavnici Ministarstva odbrane, Vojno-bezbednosne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije, Višeg javnog tužilaštva, Tužilaštva za organizovani kriminal, kao i advokati Predrag Savić, Aleksandar Djurić, Aleksandar Djordjević i Olgica Batić.

Vojna istraga tvrdila je da se radilo o ubistvu i samoubistvu, dok je nezavisna državna komisija ocenila da ih je ubila treća osoba.

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović ubijeni su u vojnom objektu Karaš na Topčideru, 5. oktobra 2004. godine.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa