Info

10. januar 2020.10. jan 2020.
Štrajk upozorenja, deca se vraćaju u školu

Štrajk upozorenja, deca se vraćaju u školu

Od ponedeljka, 13. januara, učenici Osnovne škole "Jevrem Obrenović" vraćaju se u školske klupe, dok će zaposleni stupiti u štrajk upozorenja od utorka. To je epilog večerašnjeg sastanka. Većina zaposlenih je podržala zahteve i dalje korake preuzimaju zaposleni.

- U ponedeljak ćemo obavestiti v. d. direktorku o našim zahtevima, a u utorak organizujemo štrajk upozorenja. Na prvom času u obe smene deca će biti u učionicama, sa svojim nastavnicima, i učiteljima. Brinemo o njihovoj bezbednosti. Obaveštenje o štrajku i zahteve šaljemo Ministarstvu. Resorno Ministarstvo ima rok od pet dana da odgovori. Ukoliko to ne učini, mi preduzimamo dalje korake. Svaki naš potez biće u skladu sa Zakonom - rekla je Jelena Jevrić, doskorašnja direktorka, sada nastavnik istorije, okupljenima u školskom dvorištu.

Roditelji će i dalje biti podrška nastavnicima.

- Velika je radost što vraćamo decu u školu. Nije ni njima, a ni nama bilo lako da svaki dan dolaze do vrata, čekaju 15 minuta i vrate se. Verujem da dajemo pozitivan primer drugima i društvu, odnosno primer dostojanstvene borbe drugima ukoliko se nešto slično desi - istakao je pred okupljenima Đorđe Ilić, jedan od roditelja.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa