5. mart 2020.5. mar 2020.
R.R.

R.R.

PROJEKAT INSPIRISAN MLADIMA

ŠABAC „PRODRMALA „ FDU REVOLUCIJA

Studenti i studentkinje Fakulteta dramskih umetnosti, proteklog vikenda su se u Šabačkom pozorištu i Muzeju šabačkih Jevreja - predstavili publici. Na tribinama, pojekcijama i izložbi u Galeriji "Vladislav Lalicki", bilo mnogo mladih ljudi, dok se sledećeg vikenda mladi „revolucionari“ sele u Arilje
Da li ste se ikada imali želju da glumite u poznatim filmovima ili da možda pišete scenarije za te iste? Ako ste ikada o ovakvim stvarima ozbiljno razmišljali, sledeći korak Vam je verovatno bio da vidite šta je potrebno da završite da biste isto postali. Tada ste saznali da Fakultet dramskih umetnosti, fakultet o kom su svi bar jednom u životu tajno sanjali, da li kao malo dete dok sa roditeljima gleda svoju omiljenu seriju, ili kao srednjoškolac koji režira predstavu za dan škole.

Dvoje Šapčana, Jelena Čeivanović i Milan Ljubić, su uz pomoć svoje koleginice Jelene Milivojević iz Arilja, odlučili da svojim sugrađanima pokažu da ti snovi mogu postati stvarnost i da Vam samim tim predstave svoj fakultet onakvim kakav jeste, razbijajući sve predrasude koje ga ukružuju usput.

Sam projekat je inspirisan ljudima koji nemaju hrabrosti, ili istu nisu imali, pri samom izlasku na prijemni ispit. Prošlog vikenda sustudenti, kako sa dramskih, tako i sa filmskih smerova, imali priliku da, kroz tribine, mladima iz Šapca predstave svoje smerove, a ovog vikenda će isto to uraditi u Arilju.

Ovaj projekat nisu označile samo tribine, već i izložba dva studenta Kamere, Filipa Tasićai Petra Nikolića, pod nazivom ,,PROBIJANjE’’. Ako se pitate zašto baš ovaj naziv, ova dva mladića su prva godina fakulteta i ova izložba je njihov zvaničan ulazak u svet fotografije. Pored same izložbe, publika i učesnici su mogli da uživaju u slušanju radio drame u mraku, a za ljubitelje filma, postojala je i projekcija filmova studenata četvrte godine fakulteta. Ceo projekat je zatvoren predstavom koja je oduševila publiku pod nazivom ,,AjKarmela”.
Opširnije u štampanom izdanju.
Katarina Srdanovic

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa