16. maj 2020.16. maj 2020.
Potpisani ugovori o stipendiranju najboljih i studenata deficitarnih zanimanja

Potpisani ugovori o stipendiranju najboljih i studenata deficitarnih zanimanja

Deset najuspešnijih i sedam studenata deficitarnih zanimanja, sa državnih fakulteta, potpisali su danas ugovore o stipendiranju sa gradonačelnikom Šapca, Nebojšom Zelenovićem.

Grad je za finansiranje najboljih iz ovogodišnjeg budžeta izdvojio 3 miliona dinara, dok je visina mesečne stipendije 14.500 dinara.



Marija Rudaljević, studentkinja Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu, i budući master reproduktivne biologije i endokrinologije, potom i molekularne biologije i Damjan Marković, student novosadskog Filozofskog fakulteta, odsek germanistika, za lokalne medije su ovom prilikom izjavili da im ovakav vid finansijske podrške dosta znači i izrazili zahvalnost gradonačelniku i šabačkoj Gradskoj upravi što su prepoznali potencijal mladosti. Oni smatraju da ovakvi podsticaji doprinose boljoj budućnosti ne samo jednog grada, već cele Srbije.



-Mi imamo obavezu da pomažemo najbolje. Mladi ljudi, koji su odlučili da njihov životni put bude put znanja, dobijaju podršku od grada više od 15 godina. Bez obzira da li će u budućnosti doneti odluku da žive ovde, ili nekom drugom gradu u Srbiji ili inostranstvu, Šabac će pratiti njihov razvoj, jer ovo je grad svih nas, grad u kojem će svi vredni ljudi imati priliku da žive još kvalitetnije i sigurnije- istakao je gradonačelnik Šapca i dodao da je vreme epidemiloških izazova iza nas, tako da ovim mladim ljudima predstoje dani povratka na fakultete, ispita i kolokvijuma, te im on želi svu sreću da sve predstojeće obaveze na najbolji način završe.



Načelnica društvenih delatnosti, Tatjana Marković, je izjavila da je u pitanju najboljih uslov za stipendiju da je student na trećoj, četvrtoj ili petoj godini studija, očistio prethodnu godinu i da je prosek 9,2. Prilikom odabira deficitarnih zanimanja koja će se stipendirati, slušane su preporuke NSZS i od ponuđenih deset oblasti, popunjeno je sedam.

-Grad šalje izuzetnu poruku mladim ljudima, kao i njihovim roditeljima, a to je da ova deca treba da služe za primer. Ne samo za svoje roditelje i porodice, već i svima ostalima, jer moramo verovati da ćemo živeti u vremenu u kojem će isključivo merilo biti znanje. Čestitam i njima i njihovim roditeljima, i verujem i da ćemo u narednom periodu imati dovoljan broj studenata koji će pokazati izuzetne rezultate, a koje ćemo mi kao Grad podržati i nagraditi- istakla je Markovićeva.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa