Info

29. maj 2020.29. maj 2020.
Biciklom kroz istoriju

Biciklom kroz istoriju

Udruženje „Vozi ulice“ i Narodni muzej Šabac pozivaju sve sugrađane da zajedno obeleže Svetski dan biciklizma vožnjom - vođenom turom kroz istoriju grada. Vožnja će početi u sredu, 3. juna, u 12 časova sa Gradskog trga.

Svetski dan biciklizma ustanovljen je pre dve godine kao podsticaj građanima da počnu aktivnije da koriste ovo prevozno sredstvo. U uverenju da je bicikl ne samo funkcionalno sredstvo prevoza u gradu, već i odličan vid rekreacije, Udruženje „Vozi ulice“ i Narodni muzej Šabac pozivaju sugrađane na njegovo aktivno korišćenje organizacijom vožnje „Biciklom kroz istoriju“.

Obilazak gradskih znamenitosti vodiće kustosi Narodnog muzeja, arheolozi Gordana Ković i Momir Cerović i istoričar Branislav Stanković, koji će bicikliste upoznati sa istorijom nekoliko ključnih gradskih istorijskih punktova: od najstarijeg, praistorijskog nalazišta na mestu današnje Benske bare, do vremenski nešto novijih arhitektonskih spomenika, poput zgrade hotela „Zeleni venac“.

Vožnja počinje sa Gradskog trga u sredu, 3. juna, u 12 časova, i kretaće se sledećom putanjom: Gradski trg - Benska bara - Stari grad - Hotel „Zeleni venac“ - porta crkve Svetog Petra i Pavla.

U slučaju kiše, vožnja se odlaže za prvi naredni dan bez padavina.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa