13. jul 2020.13. jul 2020.
Foto Beta

Foto Beta

Brnabić: Predložiću obavezu nošenja zaštitne maske u zatvorenom prostoru za celu Srbiju

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će predložiti da se nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru uvede kao obavezno za celu Srbiju, bez obzira da li je u nekom mestu proglašena vanredna situacija ili ne.

Ona je rekla da je u poslednja četiri dana opao broj novozaraženih, što je, kako je navela, rezultat obaveze korišćenja sanitarnih maski u gradovima gde je proglašena vanredna situacija.

Brnabić je rekla da je u poslednja 24 časa 159 osoba hospitalizovano u Srbiji zbog korona virusa.

Iznela je da su zbog težine stanja 40 respiratora poslati u opšte bolnice i u onim gradovima u kojima ih do sada nije bilo: Valjevu - sedam, Smederevskoj Palanci - tri, Požarevcu - pet, Paraćinu - pet, Zdravstvenom centru u Užicu - dva, beogradskom KBC Zvezdara još dva i KC Vojvodine još 25 respiratora.

"To pokazuje koliko je ozbiljna ova borba i koliko je teška ova bolest", rekla je Brnabić.

Brnabić je uputila "molbu da se ljudi ne okupljaju" jer je to "atak na zdravstveni sistem".

"Verovatno ćemo u narednih nekoliko dana videti razultate ovih protesta i nekih javnih okupljanja i proslava. Može da se desi da ponovo vidimo porast broja novozaraženih. Izuzetno je važno da svi poštujemo ove mere", kazala je Brnabić.

Ona je rekla da država ima sve što je potrebno za borbu s korona virusom, između ostalog i 180.000 testova u magacinima.


Izvor Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa