31. avgust 2020.31. avg 2020.
Odlazak velikog šampiona

Odlazak velikog šampiona

Nedavno, iznenada, na zaprepašćenje svih poznavalaca tekvondoa, ali i onih poznavalaca sporta kojima korejska borilačka veština nije omiljena među disciplina, preminuo je jedan od pionira ovog sporta u Šapcu Dragan Tadić, poznatiji kao Tadija. Preminuo je baš kada je trebalo je otišao u sportsku penziju, posle 35 godina u sportu, nepunih mesec dana pre 61. rođendana.

Uzor mladima


-Svi smo bili u šoku, jer je Tadija poznat kao neko ko je sportski živeo i van treninga i borilišta. Tri i po decenije je bio trener i član Tekvondo kluba "Šabac". Uz Jovana Dedića je najzaslužniji za stotine pehara i hiljade medalja našeg kluba kroz istoriju. Tadija i Jovan su doveli "Šabac" do više titula šampiona Jugoslavije i Srbije. Pamtimo ga po karakterističnim brkovima, ali njegovi učenici po burnom temperamentu, nepresušnoj žeđi za pobedom i burnom reakcijom na svaku nepravdu, čak i kada nije u pitanju bio meč nekoga od njegovih boraca. Cenjen je kod celokupne tekvondo javnosti, posebno u klubovima iz Republike Srpske. Naš klub je prvi koji je išao na turnire u Federaciju BiH - priseća se Miloš Lazić, jedan u plejadi boraca koji su sarađivali sa Tadićem. Miloš je danas trener u TK "Šabac", primeujući ono što je naučio upravo od Tadića i Dedića.

Miloš Lazić i Dragan Tadić


Poslednjih godina Dragan Tadić je radio uglavnom sa najmlađima. Prve korake u svetu borilačkih veština s njim su napravili: Žarko Krajišnik, Marko Mihailović, Mateja i Stefan Ivanović, Teodora Rosić, Vukašin Karavidić, Uroš Belanović, sve osvajači medalja na najjačim takmičenjima. Dragan Tadić se od tekvondoa oprostio prethodne godine. Iza njega su ostale supruga Galina, ćerka Ivana i sin Evgenij koji je nedavno dobio sina.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa