29. septembar 2020.29. sep 2020.
Završeno prijavljivanje pozorišta za "Martinove dane"

Završeno prijavljivanje pozorišta za "Martinove dane"

Prema rečima Branislava Kovića, glumca amatera i rukovodioca Amaterskog pozorišta "Janko Veselinović" u Bogatiću, završeno je prijavljivanje pozorišta za učešće na tradicionalnoj smotri "Dani Milivoja Martinovića" u Bogatiću, koja će ovog,17 puta biti održana po prvi put u online formatu od četvrtog do 10 oktobra ove godine. "Jasno je iz kojih razloga", dodaje Ković, misleći, naravno na strogo poštovanje mera povodom delovanja kovida 19.

Na raspisani konkurs za slanje video snimaka predstava, od 20 avgusta do petog septembra 2020. godine, javilo se dvadesetak pozorišta iz cele Srbije i sveta ( Pozorište iz Kanade). Specijalni žiri je odabrao šest predstava i one će učestvovati u takmičenju.
Planirano je proglašenje najbolje predstave po oceni stručnog žirija, najbolje ženske i muške uloge. Predviđeno je proglašenje najboljeg mladog glumca i predstave po oceni publike.
Na kraju ovog tradicionalnog festivala predstavniku pozorišta "Bata Bulić" iz Petrovca na Mlavi biće uručena nagrada sa imenom "Zoran Đonlić", koja se dodeljuje treću godinu za redom za unapređenje pozorišnog amaterizma. Neće izostati ni plakete domaćeg pozorišta povodom 70 godina rada.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa