3. mart 2021.3. mar 2021.
Šabac grad humanista

Šabac grad humanista

Danas su u Kulturnom centru Šapca uručene plakete najzaslužnijim u akcijama dobrovoljnog davanja krvi po čemu ovaj grad prednjači u Srbiji, bez obzira na tešku zdravstvenu situaciju prouzrokovanu delovanjem kovida- 19.

Za izuzetan doprinos razvoju i unapređenju dobrovoljnog davalaštva krvi nagrađen je Hemofarm AD Šabac, odeljenje u Šapcu, a u ime ovog kolektiva plaketu je primio Dejan Subotić, koji je istakao da se akcije dobrovoljnog davanja krvi u njegovom kolektivu organizuju tri puta godišnje.
- Od ukupnog broja zaposlenih, krv dobrovoljno daje njih 16 odsto. Zabeležen je trend porasta broja dobrovoljnih davaoca krvi, bez obzira na ukupno nestabilnu zdravstvenu situaciju zbog kovida- 19, a i preduzeće na svoj način stimuliše ove humane aktivnosti, dodao je Subotić.
U ime Crvenog krsta Šabac, plaketu je primio primarijus doktor Miroslav Popović, predsednik pomenute gradske organizacije Crvenog krsta koja je ukupno dala značajan doprinos u organizovanju akcija dobrovoljnog davanja krvi.
Bronzanu plaketu solidarnosti primio je Dragan Stefanović iz Elektrodistribucije Šabac, zahvaljujući posebno radnicima Hemofarma u Šapcu i ovdašnje Elektrodistribucije na iskazanoj humanosti u spašavanju ljudskih života, na ovakav način.
Ispred Zavoda za transfuziju krvi Srbije plakete je uručila Ivana Rodić, posebno se zahvaljujući na saradnji lokalnoj samoupravi Šapca, Bolnici, zaposlenima u Kulturnom centru Šapca i ovdašnjem Crvenom krstu na saradnji i pomoći.
- Humani ljudi u Šapcu, posebno su se istakli u letnjim mesecima 2019. godine. Tada je organizovano 19 akcija dobroboljnog davanja krvi. Potrebe za ovom dragocenom tečnošću su velike i mi nastojimo da ispoštujemo sve zahteve. U Srbiji je prošle godine ukupno prikupljeno 170.000 jedinica krvi, a naše tradicionalno godišnje okupljanje je u Predsedništvu Srbije, svakog decembra u godini, istakla je između ostalog Ivana Rodić.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa