14. april 2021.14. apr 2021.
foto: Glas Podrinja

foto: Glas Podrinja

Manifestacija sporta, radosti, prijateljstva

Jedinstvena manifestacija koja prenosi poruke mira, radosti, igre, sporta, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, drugu uzastopnu godinu gostuju u Šapcu, u Sportskom centru "Feniks". Poštujući sve mere zdravstvene bezbednosti, svečano otvaranje priređeno je u balonu pomenutog sportskog objekta, dok se deo takmičenja odvijao i na otvorenom.

Za organizatora posebna je čast da ukaže gostoprimstvo svima koji doprinose da se Sportske igre mladih razvijaju, jer je reč o takmičenju gde je nastup zasnovan samo na želji najmlađih.

-Grad Šabac ima tradiciju izuezno vrednih i talentovanih sportista. Sportske igre mladih okupljaju mlade u različitim sportovima, najvažnije je što je sve besplatno, nema tih prepreka da najmlađi očete posebnost ovakvih takmičenja. Divna manifestacija koju sa velikim zadovoljstvom podržavamo kako god možemo. Od otvaranja Sportskog centra "Feniks" težili smo da postanemo oaza sporta. Samo sportski duh ima snagu da pobedi predsrasude, loše stvari oko nas - izjavio je vlasnik Sportsko centra "Feniks" i nekadašnji reprezentativni golman fudbalske reprezentacije Srbije Bojan Jorgačević i dodao da svi u Centru rade kako bi uskoro najmlađi iz cele bivše Jugoslavije stigli u Šabac.

-Planiramo do kraja godine izgradnju i jednog hotela kako bi ugostili decu iz celog regiona kako bi u perspektivi organizovali završna nadmetanja na državnom i međudražvnom nivou. Dunav osiguranje Sportske igre mladih je praktično mini olimpijada i tako bi doprineli da, na neki način, Šabac postane olimpijski grad.

foto: Glas Podrinja


Kao i uvek u sportu, postoji hijerarhija na kraju takmičenja, međutim na ovakvom događaju poredak nije primaran, već je suština u načelima koje sport propagira.

-Sport je aktvnost koja omogućava da devojčice i dečaci na najlepši inajzdraviji način koriste slobodno vreme. Treninzi donose druženja, radosti, zajedničke trenutke, nekada i zaljubljivanja i uspomene ostaju za čitav život. Uz to, ovo je izuzetno važan projekat i zbog objedinjujućeg faktora za tri države regiona. Deca nose poruku svima, nama starijima. Oni su nosioci nove budućnosti u regionu gde je prošlost bila teška, oni treba, neopterećeni prošlošću da donesu jedan novi kvalitet, poruku pomirenja, nošeni pozitivnom energijom. Podrška sva tri državna vrha je izuzetno značajna. Odajem priznanje Vladi Republike Srbije i predsedniku koji su podržali sve i odajem priznanje i rukovodstvima u druge dve države - rekao je na otvaranju načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac.

foto: Glas Podrinja


Skup najmlađih sportista nešto je više od jednog takmičenja, to je trenutak posebne radosti, mesto pozitivne energije i upravo su druženja i uspomene najvažnije kada se sva nadmetanja okončaju, smatra predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.

-Svi koji izaberu sport, oni su već pobednici i sport je uvek pravi izbor. Manifestacije poput ovih su bogatstvo gde god se organizuju. Za učesnike je sve potpuno besplatno i deca najpre treba da ponesu nova prijateljstva i lepe uspomene sa ovakvih susreta, rezultat je manje važan. Grad Šabac pruža apsolutnu podršku, uvek je bio dobar domaćin i drago mi je što se već razmišlja i o narednoj godini i novoj organizaciji, nadamo se u povoljnijim epidemiološkim uslovima - naveo je Nemanja Pajić.

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Već četvrtinz veka, osnovcima i srednjoškolcima iz Republike Hrvatske, jedanaest godina iz Bosne i Hercegovine i osam godina iz Republike Srbije besplatno SIM omogućava učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina, (mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah).

Veliko finale je tokom leta u Splitu, a Sportske igre mladih su podržali brojni sportisti iz regiona: Nemanja Matić, Luka Modrić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Kan, Predrag Mijatović i dr.
  • фото: Глас Подриња
  • фото: Глас Подриња
  • фото: Глас Подриња
  • фото: Глас Подриња

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa