12. maj 2021.12. maj 2021.
Pixabay

Pixabay

MUP: Konkurs za upis 300 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica


Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da će upisati 300 polaznika na stručno osposobljavanje za vatrogasno-spasilačke poslove, kao i da konkurs traje do 25. maja 2021. godine.


Među uslovima je navedeno da je kandidat državljanin Srbije, da nema manje od 19, a više od 30 godina starosti do dana zaključenja konkursa, da ima završeno srednje obrazovanje, poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom "C" kategorije.


Pravo učešća na konkursu ima i lice koje pohađa završnu godinu srednje škole, uz obavezu da najkasnije do 01.07.2021. godine dostavi overenu fotokopiju diplome o završenom srednjem obrazovanju.


Pravo učešća na konkursu ima i lice koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom "B" kategorije, a nije položilo vozački ispit "C" kategorije, uz obavezu da vozački ispit položi u roku od 18 meseci od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.


Detalji o konkursu se mogu naći na sajtu MUP http://njnjnj.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku http://njnjnj.copo.edu.rs.


Izvor Beta

Najnoviji broj

24. jun 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa