22. jun 2021.22. jun 2021.
Saopštenje za javnost predsednika opštine Bogatić Milana Damnjanovića

Saopštenje za javnost predsednika opštine Bogatić Milana Damnjanovića

Saopštenje za javnost predsednika opštine Bogatić Milana Damnjanovića prenosimo u celosti:

(21.06.2021. godine)


Poštovani,

Osećam moralnu obavezu i odgovornost da se obratim javnosti nakon saznanja o počinjenosti monstruoznog zločina koji se desio 20. juna 2021. godine na teritoriji naše lokalne samouprave.

Čin silovanja i pedofilije predstavlja napodmukliji oblik seksualnog nasilja i jedno od najtežih krivičnih dela i zaslužuje najoštriju društvenu osudu i najtežu propisanu kaznu. Kao roditelj, osećam duboku bol i tugu i izražavam žal zbog svega onoga kroz šta je prošla naša maloletna sugrađanka iz Belotića. Nema ništa stresnije ni strašnije za žrtvu i njene roditelje od ovako doživljenog traumatičnog iskustva.

Upućujem apel nadležnim državnim organima (policija, tužilaštvo, sud) da hitno, u što kraćem roku ispitaju sve okolnosti slučaja i počinoca najoštrije kazne u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

Lokalna samouprava će pružiti svaki vid pomoći i podrške našoj sugrađanki i njenoj porodici i sve vreme će biti uz njih. Moramo svi zajedno kao društvo da radimo na podizanju svesti o postojanju izopačenih i bolesnih ljudi među nama i da ovakve strašne pojave sprečimo i iskorenimo kako se ne bi pojavljivale u budućnosti.



Saopštenje dostavio Kabinet predsednika opštine Bogatić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa