20. septembar 2021.20. sep 2021.
Glas Podrinja / Podela knjige "Pažljivkova pravila u saobraćaju"

Glas Podrinja / Podela knjige "Pažljivkova pravila u saobraćaju"

Pažljivkova pravila u saobraćaju

Grad Šabac u saradnji sa Savetom za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca i Agencijom za bezbednost saobraćaja tradicionalno svim prvacima poklanja knjigu „Pažljivkova pravila u saobraćaju“.

Promocija ove aktivnosti održana je ispred osnovne škole „Nikolaj Velimirović“ u Šapcu, gde su članovi Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca uručili knjige učenicima.

Foto: Glas Podrinja / knjiga "Pažljivkova pravila u saobraćaju"


Da su se „Pažljivkova pravila“ pokazala kao dobar materijal zahvaljujući kom učenici mogu da se upoznaju sa pravilima bezbednosti u saobraćaju rekao nam je dikretor osnovne škole „Nikolaj Velimirović“ Nenad Jović.

-Drago nam je što grad pokazuje daa brine o našim učenicima i kada su u školi ali i kada izađu van nje. Imamo inicijativu u Masarikovoj ulici, ispred tri velike škole, Mizučke, Ekonomske i naše, da pokušamo zajedničkim snagama da malo usporimo saobraćaj i skrenemo pažnju vozačima da se tu nalaze velike škole sa mnogo dece koja svakodnevno prelaze poreko pešačkog prelaza.

Direkotor je apelovao na sve vozače sa sami koriguju svoje ponašanje u toj zoni, kako ne bi bilo neophodno postavljanje ležećih policajaca.


Foto: Glas Podrinja / Predsednik Skupštine Grada Šapca Nemanja Pajić i direktor OŠ "NIkolaj Velimirović" Nenad Jović


Edukacija i učenje o bezbednom ponašanju u saobraćaju glavni su cilj ove aktivnosti istakao je predsednik Skupštine Grada Šapca Nemanja Pajić.

-Uradili smo do sada mnoge studije u saradnji sa direktorima škola a sve to kako bi nam deca bezbednije dolazila do škole i što bolje poznavala pravila saobraćaja i ponašala se odgovornije. Ono što je važno je to da je sve ovo dalo rezultate i na sreću već duže vreme nemamo ni jedno nastradalo dete u saobraćaju.

Ova aktivnost sprovodi se u okviru Evropske nedelje mobilnosti, koja traje od 16. do 22. septembra i promoviše održive vidove kretanja.

Najnoviji broj

21. oktobar 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa