4. novembar 2021.4. nov 2021.
Foto: Opšta bolnica Šabac/Haj Flou“ uređaj za za upotrebu u Respiratornoj jedinici kovid zone

Foto: Opšta bolnica Šabac/Haj Flou“ uređaj za za upotrebu u Respiratornoj jedinici kovid zone

Nova oprema za Respiratornu jedinicu Opšte bolnice u Šapcu

U najnovijoj isporuci medicinske opreme i sredstava koje Opšta bolnica Šabac dobija od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, stigla su dva savremena „Haj Flou“ uređaja za za upotrebu u Respiratornoj jedinici kovid zone.

Ovaj oblik neinvazivne kiseonične potpore preko nazalne kanile namenjen je pacijentima sa razvijenom respiratornom insuficijencijom, u slučajevima kad nije dovoljna potpora preko obične maske (protoka kiseonika od 15 l/min.), a kao korak pre postavljanja pacijenta na respirator, bilo putem maske ili intubacijom.

„Haj Flou“ podrazumeva upotrebu visokih protoka ovlaženih i zagrejanih medicinskih gasova (do 60 l/ min.), čime se može postići zadovoljavajuće popravljanje respiratorne funkcije.

„Haj Flou“ model „Airblend HF 60V“ je uređaj za visoke protoke kiseonika i jednostavan je za upotrebu. Može se koristiti i na drugim odeljenjima pre prijema pacijenata u Respiratornu jedinicu i kao korak u odvajanju pacijenata od mehaničke ventilacije. Komforan je za pacijente, koji se mogu samostalno da se hrane u postelji i održavaju toaletu usne duplje i lica.


Nova oprema koju Opšta bolnica kontinuirano nabavlja, značajno doprinosi unapređenju kvaliteta rada i lečenju pacijenata u složenoj epidemiološkoj u kojoj se nalazimo.

Foto: Opšta bolnica Šabac/oblik neinvazivne kiseonične potpore
Opšta bolnica Šabac

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa