19. novembar 2021.19. nov 2021.
Potraga za pobedom (foto: Svi mi koji volimo FK Mačva Šabac - fb strana)

Potraga za pobedom (foto: Svi mi koji volimo FK Mačva Šabac - fb strana)

Podrinski derbi - više od bodova

Lokalni derbi uvek je specifičan i daje sportu posebnu draž, a osim bodova nosi i rivalitet koji prevazilazi rang i pozicije na tabeli. Utakmica Mačve i Loznice je derbi Podrinja, iako je reč o duelu petoplasirane i desetoplasirane ekipe na tabeli.

Iako su osnovani iste godine, Mačva je ta koja ima veću tradiciju. Loznica se nije takmičila u nekoj od liga Kraljevine Jugoslavije, dok su Šapčani igrali jednu sezonu i u ligi za prvaka i standardan su član Prvog razreda Novosadskog nogometnog podsaveza. Mačva je uspešnija i psole rata, te iako rivalitet nije prestajao, najčešće su Šaplani bili viši rang ili bolji tim postojećeg ranga, tek 90-ih je Loznica postala dominanta.

Mlad tim u borbi za Super ligu (foto: S. S.)


Danas je reč o utakmici drugoligaša, a u poslednja četiri meča Mačva ne zna za pobedu i već se može govoriti o neugodnoj tradiciji. Na poečtku jeseni, Šapčani su bili u poletu, ali je Loznica ubedljivo pobedila u Klupcima, a pre toga su se sastali u prvenstvenom duelu 2013/2014. u Srpskoj ligi "Zapad", kada je dva puta bila nerešeno, 1:1 u Loznici, 0:0 u Šapcu. Pre toga, u sezoni 2008/2009. Lozničani su slavili 1:0 na svom "Lagatoru", iako su na kraju sezone, kao poslednjeplasirani ispali u zonski rang.

Lozničani u borbi za plej of (foto: /www.infolo.rs)


Poslednji trijumf Mačva je zabeležila 9. novembra 2008. godine kada je golom Maksimovića, igrača iz Loznice, koji se kasnije vratio u ovaj klub, postignutim sa 11 metara, slavila 1:0 na svom terenu.

Želja navijača nova radost (foto: S. S.)


Sutrašnji meč koji startuje u 17 časova na stadionu Mačve je i meč ekipa koje dugo ne znaju za pobedu. Loznica tri meča nije trijumfovala, učinila je samo jednom u poslednjih pet, dok Mačva već pet utakmica u sezoni ne zna za pobedu.

Nedavno je Loznica prekinula saradnju sa treenrom Mićićem i na mesto trenera postavila Dušana Obadovića, nekadašnjeg igrača i trenera. Biće to duel mladih trenera, jer je na drugoj strani još mlađi kolega, trener Mačve Boris Savić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa