3. decembar 2021.3. dec 2021.
Uručen ugovor o radu mladoj Šapčanki Jeleni Tovarović (Foto: Glas Podrinja)

Uručen ugovor o radu mladoj Šapčanki Jeleni Tovarović (Foto: Glas Podrinja)

Uručen ugovor o radu mladoj Šapčanki Jeleni Tovarović: Motivacija i snaga za budućnost

-Shvatila sam da granice gotovo ne postoje, odnosno ako postoje, volja i želja uvek nađu način da ih savladaju. Razumem koliko može biti teško ukoliko se neko nađe u situaciji sličnoj meni, ali uz dobru organizaciju, uz dan podeljen na segmente ispunjene različitim aktivnostima, sve postaje drugačije i bolje – rekla je mlada Šapčanka Jelena Tovarović za Glas Podrinja početkom ove godine, a danas na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, ova mlada Šapčanka dr psihologije, u Gradskoj upravi potisala je ugovor o radu gde će nastaviti svoj profesionalni put.

"Sudbina joj je život podelila na vreme do 2004. i posle pomentue godine, kada je nepoznati razlog uzrokovao oduzimanje donjih ekstremiteta, ali, neverovatnom snagom ličnosti i uz potporu okruženja učinila je da pomenuti događaj ne spreči da život na deli kvalitativno različite, već samo dva perioda i okolnosti", zabeležili smo tada, a sada ponovo ističemo kao pobedu mladog, svestranog bića.
Foto: Glas Podrinja

Nakon završenih doktorskih studija psihologije na Filozofskom fakultetu univerziteta u Beogradu, kao i master studija engleskog jezika na Filozfskom fakultetu u Novom Sadu, usledila je duga potraga za profesionalnim angažmanom.

-Poslala sam više od 30 motivacionih pisama, prijava na konkurse, ali pozitivnih odgovora nije bilo. Kada sam jedno od motivacionih pisama uputila na adresu gradonačelnika Šapca, dr Aleksandar Pajić mi je pružio priliku da ostvarim lične ciljeve, doprinesem društvu i zajednici. Veoma sam zahvalna svima. Biti radno angažovan kao osoba sa invaliditetom daje snagu, motivaciju da se borimo za svoje snove, ambicije, jer jedino tako možemo da napredujemo u ličnom i društvenom aspektu – proručila je dr Jelena Tovarović.

Gradska uprava grada Šapca dodelila je ugovor o radu mladoj Jeleni Tovarović uz poruku da su potpora za sve pojednice i zajednicu u izgradnji društva jednakih.

-Jelena je prevazišla sve barijere koje su bile pred nju postavljene, završila dva fakulteta i kao mlada osoba, puna životne energije i elana nastavila da se bavi naučno istraživačkim radom, te je objavljivala niz naučnih i stručnih radova u zemlji i inostranstvu. Smatram da je Jelena neko ko zaslužuje da poboljša rad Gradske uprave, da budemo dostupniji našim sugrađanima, te će biti angažovana u Odeljenju za društvene delatnosti – rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić nakon potpisivanja ugovora i naglasio da će Jelena svojim kompetencijama doprineti kvalitetu rada Gradske uprave i povezivanju sa građanima.

-Želeo bih da naglasim da je Grad uvek tu za podršku udruženjima, predstavnicima i organizacijama osoba sa invaliditetom i smetnjama u razvoju.
Foto: Glas Podrinja

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa