30. jun 2022.30. jun 2022.
Foto: Dom zdravlja "Dr Draga Ljočić"

Foto: Dom zdravlja "Dr Draga Ljočić"

Projekat Slovačke razvojne pomoći: Jačanje medicine rada

Direktorka Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac, dr Jasmina Stanković je učestvovala na seminaru na kom su partneri Institut za medicinu rada Srbije „Dr Dragomir Karajović“ i Institut za medicinu rada Severne Makedonije – Skoplje kao i Regionalna razvojna agencija iz Bratislave, Slovačka.

Glavni cilj projekta je jačanje i proširenje ljudskih i tehničkih kapaciteta instituta za obavljanje kontrole službe medicine rada na nacionalnom nivou.

Na osnovu slovačkog iskustva, projektni tim će se dalje fokusirati na stvaranju funkcionalnih digitalnih registara za registraciju sumnji na profesionalne bolesti kako bi se omogućila bolja analiza podataka i prijavljivanje profesionalnih oboljenja Evropskoj statistici EODS.

Cilj ovog projekta je jačanje kontrolnih funkcija medicine rada, razvoj registara za evidenciju čime se poboljšava i evidencija podataka, dopuna tehničke opreme i za medicinu rada Srbije i podizanje svesti o samim rezultatima projekta.

Diskusijom je izvršeno poređenje sistema Slovačke, Srbije i Severne Makedonije čime su identifikovana problematična područja i dogovoreni dalji koraci koje je neophodno preduzeti u samoj realizaciji (kalendar aktivnosti).

Foto: Dom zdravlja Šabac
Dom zdravlja "Dr Draga Ljočić"

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa