27. januar 2023.27. jan 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Đaci dve škole u humanoj misiji u duhu svetosavlja

Na platou koji spaja Školu primenjenih umetnosti i Medicinsku školu „Dr Andra Jovanović“ upriličena je tradicionalna akcija, u okviru koje su, zahvaljujući, dobrim komšijama (pekarama, piljarnicima, dućanima zdrave hrane) volonteri i članovi Učeničkih parlamenata služili prolaznike pecivom, voćem, slatkišima i toplim čajem.
Foto: Glas Podrinja

Jedanaesta manifestacija „Škole otvorenog srca“ spojila je đake u humanosti i druženju koje je posle dve godine pauze zbog kovida svima nedostajalo.
Foto: Glas Podrinja

-Radujemo se što možemo ponovo da se družimo sa komšijama, da spojimo decu, da zajedno provedu ovaj dan i ujedno možemo da počastimo sve prolaznike. Zaista su uživali u druženju i uželeli su se ovakvih dešavanja- istakla je umetnički rukovodilac i profesorka Škole primenjenih umetnosti Mina Stupar.


Učenik druge godine smera firmopisac- kaligraf Luka Pantelić naveo je da su se tri nedelje spremali za program.
Foto: Glas Podrinja

-Pripremili smo nastup hora, zatim gozbu za učenike i profesore, kao i prolaznike, komšije. Ja sam govorio recitaciju o srpskim pravoslavnim manastirima. Ovo je prilika da se družimo međusobno i sa đacima iz susedne škole, kao i da pokažemo humanost- rekao je Luka.

Direktorka Medicinske škole „Dr Andra Jovanović“ Biljana Đuknić istakla je da se tako upoznaju učenici prvog razreda obe škole, razvijaju dobri međususedski odnosi i nastavlja lepo prijateljstvo.
Foto: Glas Podrinja

-Piljarnice i pecivare iz celog grada donirale su posluženje za učenike i prolaznike. Sve što pretekne od ove manifestacije šalje se ugroženim kategorijama stanovništva, tako da ova akcija ima i humanitarni karakter. Želeli smo da pokažemo da dobri možemo biti svi, samo je potrebno malo volje, da se malo zagledamo u sebe i upoznamo sebe. Kod učenika razvijamo želju da budu humani, pravični i dobri prema bližnjima, što jeste poruka svetosavlja, te ih u tom duhu vaspitavamo- poručila je Đuknićeva.


Predsednik Učeničkog parlamenta te škole Luka Stanimirović prvi put je učestvovao u manifestaciji.
Foto: Glas Podrinja

-Želeo bih da izrazim lično zadovoljstvo, jer cenimo i hranimo humane vrednosti koje škola treba da promoviše i propagira. Siguran sam da su naši sugrađani imali priliku da na dan kada obeležavamo školsku slavu uživaju u našem bogatom programu i da ćemo u narednom periodu organizovati veliki broj dobrih akcija- podvukao je Stanimirović.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa