1. jun 2023.1. jun 2023.
Beta

Beta

Vlada Srbije: Kraj školske godine 6. juna, zgrada OŠ "Ribnikar" ostaje škola

Vlada Srbije je danas sapoštila da je odlučila da se 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama završi školska godina, prenosi Beta.

Za učenike koji to žele, škole mogu da nastave sa radom do 20. juna i da realizuju dopunsku, dodatnu i pripremnu, kao i nastavu u prirodi. Takođe, organizovaće se i drugi oblici obrazovno-vaspitnog rada radi "podsticanja socijalnih i emocionalnih veština učenika i aktivnosti na teme tolerancije, empatije, zajedništva, podrške i zahvalnosti", navodi se u Vladinom saopštenju.

Kako se naavodi, svi učenici koji ne budu zadovoljni uspehom, dobiće priliku da do 20. juna poprave ocene na lični zahtev.

Zgrada OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, u kojoj je učenik 3. maja izvršio masovno ubistvo, ostaće škola, navela je Vlada.

Ta zgrada će biti rekonstruisana i biće uređen "memorijalni deo u znak sećanja na decu i školskog čuvara, koji su svakoga dana u toj školi pokazivali izuzetnost", piše u saopštenju.

Vlada je navela da su vanrednim inspekcijskim nadzorom u toj školi potvrđena saznanja Centra za socijalni rad, Ministarstva prosvete i Ministarstva za brigu o porodici o tome da u toj školi "nije bilo vršnjačkog nasilja u odnosu na maloletnog K.K", izvršioca ubistva.
GP

Najnoviji broj

28. septembar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa