26. septembar 2023.26. sep 2023.
Izložba stripa Zorana Jankovića u Biblioteci šabačkoj

Izložba stripa Zorana Jankovića u Biblioteci šabačkoj

U saradnji sa Udruženjem likovnih stvaralaca Šapca, u sredu, 27. septembra 2023. godine, u 12 časova u galeriji Biblioteke šabačke svečano će biti otvorena izložba „DIFFERENT FUTURE“. Na otvaranju će govoriti Jelena Podgorac Jovanović, direktorka Biblioteke šabačke, dr um. Dragan Marković Markus, direktor Udruženja likovnih stvaralaca Šapca i autor. Svi zainteresovani sugrađani će moći da pogledaju postavku do 10. oktobra 2023. godine.

Zoran Janković je rođen u Šapcu 25.01.1978. godine, gde je završio Školu primenjenih umetnosti. Crtanjem stripova se počeo baviti u tinejdžerskom periodu da bi 2000. godine debitovao u nultom broju šabačkog časopisa „Eon“, posvećenom devetoj umetnosti. Njegovi rani stripovi „Tyler & Melody“ i „Neo City“ imali su uporište u savremenoj američkoj školi crtanja, sa delimičnim uticajem manga-stripa.


Tematski se fokusirao na život u gradovima budućnosti, odnose u društvu različitom od današnjeg, sa posebnim akcentom na tehnologiju čiji ga ubrzan razvoj fascinira. Rad sa američkim scenaristima (i izdavačima) pružio mu je priliku da se pridruži humanitarnim

Najnoviji broj

30. novembar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa