28. septembar 2023.28. sep 2023.
RTS

RTS

Čelnici više lokalnih samouprava u Srbiji podneli ostavke

Čelnici više lokalnih samouprava podneli su ostavke na funkcije gradonačelnika i predsednika opština. Ostavke su podneli gradonačelnici Novog Pazara, Kraljeva, Smedereva, Šapca i predsednici opština Topola, Velika Plana, Lapovo, Veliko Gradište, Kučevo, Malo Crniće, Žabari, Petrovac na Mlavi, Žagubica, Bogatić, Vladimirci, Koceljeva, Despotovac, Rekovac, Trstenik, Požega i Priboj.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac podneo je ostavku na tu funkciju, saopštila je Služba informisanja Grada Novog Pazara.

Ostavku je podneo i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, javlja dopisnik RTS-a.

Dopisnici RTS-a javljaju da su ostavke podneli i gradonačelnici Šapca i Smedereva i predsednici opština Topola, Velika Plana, Lapovo, Veliko Gradište, Kučevo, Malo Crniće, Žabari, Petrovac na Mlavi, Žagubica, Bogatić, Vladimirci, Koceljeva, Despotovac, Rekovac, Trstenik, Požega i Priboj.

RTS nezvanično saznaje da su ostavke podneli i predsednici opština Paraćin, Ćuprija i Prijepolje.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da će narednih dana javnost biti obaveštena o konkretnim koracima kako bi zakonska procedura za održavanje gradskih izbora bila ispunjena.

Po zakonu, ako gradonačelnik ili predsednik opštine podnese ostavku, obaveza je da se najkasnije 30 dana od tada raspišu izbori.

Gostujući sinoć na našoj televiziji, predsednik Aleksandar Vučić najavio je da bi parlamentarni, pokrajinski i beogradski izbori mogli da budu već 17. decembra.
Izvor: RTS

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa