8. novembar 2023.8. nov 2023.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Srednja škola „Vuk Karadžić“ u Ljuboviji obeležila 59 godina rada

Srednja škola „Vuk Karadžić“ u Ljuboviji obeležila je 59 godina rada i postojanja, prenosi Ljubovija.info. Program obeležavanja Dana škole priređen je u sali bioskopa u Ljuboviji gde su prisutni gosti i učenici najpre imali priliku da u holu pogledaju izložbu likovnih radova učenika i da se upoznaju sa njihovim uspesima u prethodnoj školskoj godini. Takođe, priređena je i izložba o Vuku Karadžiću, a nakon toga usledila je Svečana akademija.

Pozdravni govor održala je direktorka škole Dragana Arsić, a zatim je usledio program koji su pripremili učenici sa profesorima Sonjom Mandić i Ljubišom Popovićem.

Ovaj dan i ova 2023. godina nisu posvećeni samo Vuku, već i jednom od najvećih pisaca u veku nakon Vuka – Milošu Crnjanskom. Prošlo je 130 godina od rođenja srpskog Odiseja, pisca „Seoba“, „Sumatre“, „Stražilova“, „Dnevnika o Čarnojeviću“... Nepun vek nakon Vukove reforme, Crnjanski je srpski jezik vinuo do beskrajnog, plavog kruga i pretvorio ga u zvezdu. Iako nisu bili savremenici, vezali su ih ljubav ka jeziku, rodu i beskrajnim seobama.

G. P.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa