12. novembar 2023.12. nov 2023.
Malo razloga za radost tokom oktobra i novembra (foto: Glas Podrinja)

Malo razloga za radost tokom oktobra i novembra (foto: Glas Podrinja)

Težak period za Mačvu

Mačva je nakon petnaest kola na poziciji deset Prve lige Srbije, a nažalost forma u poslednjih pet kola je najslabija od svih u ligi. Ona je jedini tim koji u tom periodu, tačnije tokom oktobra i u tekućem delu novembra nije zabeležio nijednu pobedu. Istovremeno je eliminisana i u Kupu Srbije.

Neposredno pre pada forme i pada na tabeli, Šapčani su bili tim u najboljoj formi sredinom polusezone, a u jednom trenutku je bila i na drugom mestu, odmah iza OFK Beograda koji od starta nema konkurenciju.

Prvi zadatak popraviti efikasnost (foto: Glas Podrinja)


Od poraza od Dubočice na domaćem terenu mnogo faktora je uticalo da Mačva otpone pad. Težu povredu je doživeo najbolji napadač i strelac tima Pavle Radunović, usledile su suspenzije igrača zbog četiri žuta kartona, druge povrede, situacija sa internacionalcem iz Nigerije Peaceom, kao i greške koje su kvarile periode dobre igre i odnosile bodove. Poslednju pobedu Šapčani su ostvarili još 30. septembra protiv Jedinstva 1:0.

Odbrana Mačve je još među najboljim u ligi. Bolja je samo defanziva Tekstilca, jednako dobra koliko i Smedereva, a bolja od OFK Beograda, međutim efikasnost je problem. Samo su Metalac, Mladost i Sloboda postigle manje golova od crveno-crnih.


Četiri važne runde

Zaliha bodova s početka Mačvi donosi poziciju u sredini i doatižan zaostatak za plej of pozicijom, međutim u preostala četiri kola do duge pauze mora pokazati više ekipa Ivana Kurtušića. Slede dueli protiv Kolubare u Šapcu, tima koji je u usponu forme, potom lokalni derbi protiv Radničkog u Sremskoj Mitrovici, duel protiv Smedereva, tima iz vrha, na domaćem terenu i gostovanje fenjerašu u ovom trenutku, novosadskoj Mladosti.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa