11. decembar 2023.11. dec 2023.
Biblioteka šabačka

Biblioteka šabačka

Tribina „Porodica iza ogledala“ u Biblioteci šabačkoj

U sredu, 13. decembra u 18 časova u Dvorani „Vinaver“ u Aneksu biće održana tribina „Porodica iza ogledala“. O tradicionalnom i savremenom shvatanju porodice govoriće Olivera Milutinović, psiholog (Osnovna škola „Nikolaj Velimirović“) i Nikola Kovačević, sveštenik Sabornog hrama u Šapcu.

-Na osnovu višegodišnjeg iskustva u radu, učesnici tribine će govoriti o promenama u shvatanju porodice, zatim, kako životni standard, emancipacija žena, a posebno mediji utiču na stvaranje novih porodičnih vrednosti. Tribine i predavanja na temu porodice, porodičnih odnosa i vaspitanja dece i mladih realizuju se u Biblioteci šabačkoj već godinama, a na predlog i zahtev čitalaca - ističu iz Biblioteke šabačke i dodaju da će učesnici tribine „Porodica iza ogledala“ govoriće i o izazovima sa kojima se roditelji gotovo svakodnevno suočavaju.

-Govoriće o njihovim nesigurnostima i strahu od greške, kao i činjenici da je današnjem čoveku život tehnički olakšan, ali je istovremeno postao usamljen i nesrećan što se prvenstveno odražava na porodicu. Poseban segment će biti posvećen tome da se roditeljima ukaže na koje sve načine mogu uticati na svoju decu, kako da postave granice i pripreme ih za realan svet.

Moderator programa je Kristina Aleksić, urednica kulturnih programa u Biblioteci šabačkoj.
G.P.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa